کابل افشان به گروهی از کابل‌های انعطاف‌پذیر گفته می‌شود که جنس فلز هادی آن‌ها از نوع مس گروه پنج است. این نوع از کابل‌ها بر اساس اندازه سطح مقطع و نیز ولتاژ نامی خود بر اساس استانداردهای مختلف تولید می‌شود.

کابل‌های افشان در انواع کابل فشار ضعیف، کابل قدرت، کابل ارت، کابل‌های کنترل، کابل‌های کولری و انواع دیگر تولید می‌شود. این نوع کابل به دلیل انعطاف‌پذیری بالا، در بسیاری از صنایع الکتریکی و برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به علاوه از کابل‌های افشان بیشتر در مکان‌هایی که نیاز به پیچش و انعطاف زیادی هست، استفاده می‌شود.

جالب است بدانید که کابل افشان انعطاف‌پذیر و کابل‌های مفتولی جزء اولین کابل‌های تولیدی در اکثر کارخانه‌های سازنده سیم و کابل هستند.

انواع کابل افشان

💯 فروشگاه کابل کاشان عرضه کننده انواع سیم و کابل از برترین برندهای بازار 💯

ساختار کابل افشان

کابل‌های افشان از دو یا چند سیم افشان تک رشته تشکیل شده‌اند که مطابق استاندارد ISIRI ۳۰۸۴ یا IEC ۶۰۲۲۸ هادی یا کنداکتور آن از جنس فلز مس آنیل شده گروه ۵ است.

عایق به کار رفته در کابل‌ها نیز در کابل‌های سبک ترکیب پلیمر پی وی سی از نوع پلیمر D است و در کابل‌های افشان قدرت، عایق کابل از ترکیب پلیمری پی وی سی به نام پلیمر نوع A ساخته شده است و رنگ روکش به صورت معمول مشکی است.

طرز قرار گیری رشته‌های هادی در کابل‌های افشان گرد به صورت رشته‌های به هم تابیده است و در کابل تخت به صورت رشته‌های موازی است. کابل افشان بر اساس استاندارد بین المللی IEC ۵.۶۰۲۲۷یا استاندارد ملی ایران شماره ISIRI (607.۵۳ با ولتاژ نامی با ولتاژ نامی ۵۰۰/۳۰۰ ولت تولید می‌شود.

مشخصات کابل افشان

کابل‌های افشان انعطاف پذیر، در دماهای بالا بسیار عایق هستند؛ بنابراین برای استفاده در محل‌هایی که ریسک آتش سوزی بالا است، استفاده از این نوع کابل مناسب است. این کابل‌ها برای تجهیزاتی استفاده می‌شود که ضد آتش بوده و همچنین ابزار‌هایی که در نقاط با دمای بالا، به کار می‌روند. کابل افشان همچنین به عنوان کابل‌های قدرت در لوازم الکتریکی به صورت وسیعی استفاده می‌شوند. این کابل‌ها برای استفاده در لوازم برقی توان بالا، مانند کوره، تهویه هوا نیز کاربرد مناسبی دارند.

کابل‌های افشان انعطاف پذیر، داستان سیم کشی را هم در پروژه‌های صنعتی و هم در کاربردهای خانگی، تغییر داده است. از این نوع کابل، عمدتاً برای سیم کشی داخلی استفاده می‌شود و بسیار ایمن هستند. کابل‌های افشان برای کاربرد‌های کنترل و انتقال سیگنال نیز مناسب هستند.

یکی دیگر از مزیت‌های کابل‌های افشان آن است که بیشتر به شکل کابل گرد ساخته می‌شوند و به همین علت کاربرد‌های زیادی دارند؛ با این حال، نقطه ضعف‌هایی نیز در ساختار آن‌ها وجود دارد. امروزه کابلی که به صورت تخت تولید می‌شود، یکی از بهترین جایگزین‌های کابل‌های گرد است. علاوه بر این، کابل‌های افشان استحکام بالایی در پیچ و خم‌ها دارند و وزن آن‌ها مناسب و مطابق استاندارد است.

برترین برندهای کابل افشان

بهترین برند یعنی این که کابل انتخاب شده بایستی که مرغوبیت و کیفیت بالایی داشه باشد و در عین حال از قیمت مناسبی هم بهره‌مند باشد. اگر می‌خواهید انتخابی درست و زیرکانه داشته باشید به اسم و رسم توجه زیادی نداشته باشید چرا که برندهایی در کشور وجود دارند که محصولاتشان کیفیت بسیار بالایی دارد اما هنوز آن چنان که باید، شناخته نشده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم قبل از اسم و رسم یک شرکت حتما به کیفیت محصولات آن‌ها توجه کنید و از جنبه‌های مختلف آن‌ها را بررسی کنید. اما اگر همچنان به دنبال بهترین برند هستید، بهتر است که برای تهیه محصولات مورد نیاز خود به برندهای مختلف و برتری همچون سیم و کابل خراسان افشار نژاد، سیم و کابل همدان، سیم و کابل البرز، سیم و کابل مغان، سیم و کابل سیمیا، سیم و کابل سیمکو وغیره اعتماد کنید. تمام موارد ذکر شده محصولات باکیفیتی را به مشتری ارائه می‌دهند و در عین حال سال‌ها است که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

خرید کابل افشان

پیش از خرید کابل‌های افشان بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

1. برند کابل و کارخانه تولیدی آن

2. جنس هادی یا کنداکتور کابل و آنیل بودن یا نبودن مس

3. سطح مقطع و یکسان بودن قطر مفتول‌های به کار رفته

4. نوع روکش کابل و میزان مقاومت آن

5. تیپ هادی یا کنداکتور کابل

6. جریان مصرفی کابل که نباید از میزان مجاز و استاندارد آن بیشتر باشد.

توجه کنید که در هنگام خرید کابل‌های افشان، استفاده از سایز نامناسب کابل، منجر به افت آمپر و درنتیجه پایین شدن توان الکتریکی در انتهای کابل می‌شود که نه تنها آسیب زیادی به بار می‌آورد، بلکه خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری را ممکن است ایجاد کند.

ذکر این نکته نیز الزامی است که همواره جهت خرید کابل برق از یک کارشناس مشاوره بگیرید و از آن جایی که برق می‌تواند بسیار خطر آفرین باشد، درصورت‌ عدم وجود مهارت کافی، خود با آن کار نکنید.

در این بین خرید از فروشگاه‌های معتبر که دارای محصولات با کیفیت و مرغوب و استاندارد هستند نیز باعث اطمینان خاطر شما از کابل افشان خریداری شده می‌گردد. در همین راستا، فروشگاه کابل کاشان یکی از فروشگاه‌های معتبر عرضه کننده انواع کابل افشان در سایز‌ها و سطح مقطع‌های مختلف است که می‌تواند به راحتی پاسخگوی تمام نیاز‌های شما در زمینه انواع کابل با قیمت مناسب باشد.

کابل افشان

قیمت کابل افشان

قیمت کابل‌های افشان نیز مانند همه کابل‌هایی که از جنس هادی مس ساخته می‌شوند، در اثر نوسانات قیمت داخلی یا بین المللی مس بالا و پایین می‌رود؛‌همچنین به علت ساخت عایق این کابل از مواد پلیمری و به خصوص پی وی سی، هر گونه تغییر قیمت در این نوع پلیمر باعث نوسانات قیمت کابل‌های افشان خواهد شد. علاوه بر این‌ها هزینه‌های تولید مانند هزینه‌های دستمزد و نیروی انسانی و هزینه‌های حمل و نقل و نوسانات آن‌ها در تعیین قیمت کابل افشان موثر خواهد بود.

بدیهی است شاخصه‌های اقتصادی مانند نوسانات ارز و تورم و رکود و رونق اقتصادی از دیگر عوامل موثر بر قیمت کابل‌های افشان و دیگر انواع سیم و کابل است. میزان کابل و مواد مصرفی در تولید آن، میزان مصرفی مس و عملکرد کابل از دیگر عوامل تعیین کننده قیمت کابل‌های افشان هستند.

سایزبندی کابل افشان

سایزبندی انواع کابل برق و از جمله کابل‌های افشان دارای اعداد و ارقامی است که هرکدام نشان دهنده یک ویژگی از کابل است. جهت مشخص نمودن سایز کابل‌های برق تعداد سیم‌های هادی، سیم نول و سطح مقطع آن را در نظر می‌گیرند؛ سپس ترتیب قرار دهی این ویژگی‌ها بدین شکل است که اولین رقم سمت چپ آن نشان دهنده تعداد رشته‌های هادی و رقم بعدی مشخص کننده سطح مقطع است؛ همچنین در کابل‌هایی که دارای تعداد رشته‌های مختلفی هستند و سایزی بیشتر از شانزده دارند رقم دیگری نیز در کنار آن‌ها قرار می‌گیرد که نشان دهنده یک هادی برای سیم نول است. جهت روشن شدن این مطلب در زیر به چند نوع سایزبندی مشهور و پر کاربرد کابل‌های افشان اشاره می‌کنیم.

کابل افشان ۱۴*۲

این شماره کابل، نشان دهنده مشخصات فیزیکی سایز کابلی است که دو رشته هادی با سطح مقطع سایز ۱۴ دارد. این ویژگی‌های ظاهری مشخص کننده کاربرد این نوع کابل در مواردی مانند نصب کلید برق، پریز، لامپ و مانند آن است. کابل ۱۴*۲ امکان استفاده در مدارهایی که جریان آن از پانزده میلی‌متر تجاوز نکند، را دارد.

کابل‌های افشان ۱۰*۲

کابل‌های افشان ۱۰*۲ که از دو رشته سیم تشکیل شده‌اند از جنس مسی ساخته شده‌اند و توانایی عبور جریان برق تا ۶۰ میلی آمپر را دارند. این نوع کابل بیشتر در قطعات الکترونیکی که به جریانی بیشتر از سی آمپر نیاز دارند، استفاده می‌شوند.

کابل‌های افشان ۱۲*۳

کابل‌های ۱۲*۳ تا حدودی شبیه به کابل‌های ۱۲*۲ هستند و در وسایلی مانند بخاری که نیاز به جریان برق خیلی زیاد ندارند، استفاده می‌شود. در واقع این کابل‌های توانایی عبور حداکثر جریان ۲۰ آمپر را دارد. برخی از کاربردهای دیگر این سایز کابل را در ماشین ظرفشویی و وسایل برقی دیگر در آشپزخانه است.

سایزهای دیگری هم در کابل افشان در بازار وجود دارند، اما بیشتر در مکان‌ها و پروژه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نیازمند برق بیشتری برای تامین انرژی هستند.

اندازه کابل‌های افشان مورد نظر، در سایزهای ۴.۶، ۱۰ و ۱۶ میلی‌متر است. شرایط استفاده از کابل‌های قطورتر، به شدت جریان برق مورد نیاز بستگی دارد. وسایلی مانند اجاق گازهای بزرگ، شارژر‌های ماشین‌های برقی و امثال آن، همگی میزان بیشتری از جریان برق را دریافت می‌کنند؛ به همین دلایل به کابل افشان با قطر بیشتری نیاز است تا جریان مورد نیاز را تأمین کرده و از مصرف بالای جریان برق جلوگیری کند.

این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا می‌تواند باعث داغ شدن کابل شود و امکان شعله ور شدن کابل را بالا ببرد؛ همچنین زمانی که مسافت زیاد باشد از کابل‌های سایز بزرگ استفاده می‌شود.

انواع کابل افشان

کابل شیلد دار افشان

کابل‌های افشان همانند سایر کابل‌هایی که تولید می‌شوند در مدل‌های مختلفی روانه بازار می‌شوند که هر کدام مشخصات منحصر به خود را دارند. از جمله انواع این کابل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کابل شیلد دار افشان

کابل‌های شیلد دار از دسته کابل‌های افشان هستند که در ساختار خود یک لایه محافظ داخلی دارند و به دلیل نوع کاربری و محل استفاده از این نوع کابل‌ها، شیلد دار کردن آن‌ها ضروری است. این لایه شیلد یا محافظ درونی قادر است در برابر صدمات مکانیکی یا الکتریکی از کابل محافظت کند. برای شیلد دار کردن کابل‌ها از فلزاتی مثل آلومینیوم، مس و یا حتی رساناهای دیگر استفاده می‌شود که عموما به صورت فویل‌ها یا رشته‌های فلزی به هم بافته شده هستند. عموما این مدل کابل‌های افشان شیلد دار در صنایع یا مکان‌هایی که ارسال اطلاعات از طریق کابل اهمیت دارد یا در صنایعی که از ابزار دقیق استفاده می‌کنند، به کار گرفته می‌شوند.

در این مکان‌ها معمولا سیگنال‌های ارسالی با خطاهای زیادی مواجه می‌گردند که در صورت‌عدم استفاده از کابل مناسب این عمل باعث از دست رفتن اطلاعات مهم و بروز خطا و آشفتگی در سیستم خواهد شد. وجود این شیلدها علاوه بر این باعث محافظت از کابل در برابر نویزها و اختلالات ایجاد شده در مدار می‌گردد و به عنوان یک سپر دفاعی حتی باعث جلوگیری از یک میدان مغناطیسی در اطراف خود کابل می‌شود. این کابل‌ها در انواع مختلف و با تنوع بسیار زیادی مناسب با نوع کاربری تولید می‌شوند. البته لازم به توضیح است که کابل‌های افشان بدون شیلد هم وجود دارند که همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد استفاده از نوع شیلد دار و بدون شیلد بستگی به مکان و محیط استفاده از کابل دارد.

کابل افشان گرد

یکی دیگر از انواع کابل‌های افشان، کابل‌های افشان گرد هستند که مصارف عمومی زیادی دارند و اساس به لحاظ شکل ظاهری خود در این دسته‌بندی قرار گرفته‌اند. در مقابل کابل‌های افشان گرد، کابل‌های افشان تخت قرار دارند. در واقع سطح مقطع کابل‌های افشان گرد، همان‌طور که از اسمشان هم مشخص است گرد و دایره‌ای شکل است و نسبت به انواع دیگر کابل‌های افشان رواج مصرف بیشتری دارد. در صنایع سیم و کابل‌سازی از طریق کنار هم قرار دادن رشته‌های مس آنیل شده، هادی افشان این کابل‌ها را می‌سازند و سپس روکش عایق مانندی از جنس پی وی سی نوع A با ضخامت‌های ۲.۴ میلی متر و ۱.۴ میلی متر بر روی آن قرار می‌دهند. عموما میانگین قطر خارجی در کابل افشان گرد حدودا ۳۵.۹ میلی متر است که باعث می‌شود. این محصول در تقسیم‌بندی کابل‌های سنگین انعطاف‌پذیر افشان قرار بگیرد.

 حداکثر دمای قابل تحمل هادی در این مدل از کابل‌ها ۷۰+ درجه سانتی گراد است ضمنا کابل‌های افشان گرد دارای توان تحمل ولتاژ نامی معادل با ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ ولت هستند. این کابل‌ها دارای وزن استانداردی هستند و انعطاف‌پذیری مناسب آن‌ها سبب شده است که در مکان‌های پر از پیچ و خم در مدار استفاده بیشتری داشته باشند. غالبا این کابل‌ها در محیط‌های خشک و نمناک قابل استفاده هستند. همچنین کابل‌های افشان گرد به دلیل مقاومت بالاتری که نسبت به کابل‌های افشان تخت در برابر نوسانات جریان برقی در مدار دارند. در صنایعی که نوسان در آن‌ها بالا است، قابلیت مصرف بیشتری یافته‌اند. این کابل‌های افشان در تنوع‌های مختلفی به لحاظ شکل و ابعاد تولید می‌شوند.

کابل قدرت افشان

کابل‌های افشان قدرت به لحاظ نوع کاربری به این نام شناخته می‌شوند و در تقسیم‌بندی در مقابل کابل‌های افشان سبک قرار می‌گیرند. این نوع کابل‌ها توانایی انتقال ولتاژ بالاتری نسبت به کابل‌های دیگر دارند. اصولا از کابل‌های افشان قدرت در جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در فضاهای باز، در زیر خاک، درون آب، کانال‌های کابل کشی، داخل ساختمان، مصارف صنعتی گسترده، نیروگاه‌ها، در مرکز توزیع برق و شبکه‌های مصرف و عموما در مکان‌هایی که احتمال صدمات مکانیکی به کابل وجود ندارد استفاده می‌شوند. جنس هادی استفاده شده در این نوع کابل، عموما از جنس مس آنیل شده می‌باشد. رشته‌های موجود در این کابل، به هم پیچیده شده‌اند و عایق به کار گرفته شده در این مدل از نوع پی وی سی نوع A است. از این کابل‌های قدرت می‌توان برای تامین انرژی استفاده کرد. از ویژگی‌های این کابل‎ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- قسمت هادی این کابل‌ها عموما از جنس مسی ساخته می‌شود که رسانایی بالاتری دارد.
۲- بر روی قسمت رسانا یا هادی کابل، گرافیک وجود دارد.
۳- این کابل‌ها دارای محافظ شیلد قوی هستند.
۴- عایق در این کابل‌ها بسیار قوی و منحصر به فرد ساخته می‌شود.
۵- در ساختمان این کابل‌ها یک روکش نهایی هم در نظر گرفته شده است.
۶- این کابل‌ها مجهز به ارمور هستند.

کابل افشان دریایی

کابل‌های افشان دریایی از انواع کابل‌هایی هستند که برای انتقال خطوط برق در زیر آب استفاده می‌شوند؛ این کابل‌ها مقاومت بسیار بی‌نظیری در برابر روغن‎ها، مواد نفتی و مواد شیمایی دارند و به دلیل خصیصه ضد آب بودن، گزینه بسیار مناسبی در انواع پروژه‌های دریایی هستند. لازم به ذکر است که این کابل‌های دریایی قادرند محدوده دمایی از ۴۰- درجه سانتی‌گراد تا ۶۰+ درجه سانتی گراد را در شرایط آب و هوایی خشک و مرطوب تحمل کنند.

این کابل‌ها دارای انواع متعددی هستند و بسته به نوع پروژه‌های کاربری، مطابق با استانداردهای خاصی که در این زمینه در صنایع تولید سیم و کابل وجود دارد ساخته می‌شوند. از انواع کابل‌های افشان دریایی می‌توان به کابل زیر دریایی، کابل فرا ساحلی و کابل کشتی اشاره کرد. ضمنا از ویژگی‌های منحصر به فرد این کابل‌ها بایستی به مقاومت در برابر درجه حرارت، مقاومت در برابر شعله‌های آتش، استقامت در برخوردهای مکانیکی، مقاومت در برابر گل و لای کف دریا، کم دود بودن و فاقد گازهای سمی و هالوژن‌زا بودن این کابل‌ها اشاره کرد. در ساختار اغلب کابل‌های نوری از موارد ذیل استفاده شده است:
۱- فیبر نوری
۲- مس و یا لوله آلومینیومی
۳- ژله پترولیوم
۴- پلی کربنات
۵- لایه ضد آب آلومینیومی
۶- آرمور فولادی
۷- روکش پلی اتیلن
۸- نوار مایلار
همچنین از موارد استفاده از این کابل‌ها در زیر آب می‌توان به چند مورد ذیل اشاره کرد:
۱- در سیستم برق کشی سکوها و دکل‌های استخراج نفت
۲- برق‌رسانی به یک جزیره در وسط آب
۳- اتصال برق دو جزیره مجاور به هم
۴- استفاده در تجهیزات برقی زیر آب
۵- استفاده در نور پردازی‌های زیر آب
۶- استفاده گسترده در جرثقیل‌های دریایی، ماشین‌های عرشه، سکوهای کار، نقاله‌ها، آسانسورها و بالابرهای دریایی

انواع کابل افشان

تقسیم‌بندی کابل افشان بر اساس ولتاژ نامی

کابل‌های افشان از نظر ولتاژ نامی به دو گروه تقسیم می‌گردند:

۱- کابل‌های با ولتاژ نامی ۳۰۰/۳۰۰ ولت

این نوع از کابل‌های افشان بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره ۵۲ (۶۰۷) و یا استاندارد بین المللی IEC5.۶۰۲۲۷ ساخته شده‌اند. این کابل‌ها را می‌توان در اتصال وسایل برقی و کابل‌های ورودی آن، لوازم منزل و ماشین آلاتی که دو شاخه آن‌ها به کابل وصل می‌شود، استفاده کرد. در اصطلاح به این نوع کابل افشان، کابل‌های افشان انعطاف‌پذیر سبک گفته می‌شود.

۲- کابل‌های افشان با ولتاژ ۵۰۰/۳۰۰ ولت

شدت جریان ولتاژ عبوری از این نوع کابل بیش از ۳۰۰ ولت و کمتر از ۵۰۰ ولت است. این نوع کابل منطبق بر استاندارد ملی شماره ۵۳ (۶۰۷) ایران و یا استاندارد شماره IEC ۵۳۶۰۲۲۷بین المللی تولید و عرضه می‌شود.

از در کنار هم قرار گرفتن چند رشته سیم و قرار دادن عایقی دور آن‌ها کابل افشان نرم به وجود می‌آید. به دلیل انعطاف بیشتر فلز مس نسبت به آلومینیوم برای تهیه این نوع کابل از هادی مس به جای آلومینیوم استفاده می‌شود. ولتاژهای ۵۰۰/۳۰۰ برای این نوع کابل‌های افشان نرم اختصاص پیدا کرده اند. این نوع کابل در محل‌های خشک و نمناک استفاده می‌شود.

انعطاف‌پذیری بالای این نوع کابل‌های افشان سبب دوام و استحکام بالای آن‌ها نیز شده است، به طوری که دچار شکستگی و خرابی نمی‌شوند؛ بنابراین طول عمر زیادی دارند. این نوع کابل برای استفاده در فاصله‌های کوتاه استفاده می‌شود.

روکش کابل افشان

برای کابل‌های مختلف از روکش‌های مختلفی استفاده می‌شود اما کابل افشان عمدتا از PVC ساخته می‌شود. این روکش معمولا از ویژگی‌های مختلفی همچون قیمت مناسب، استقامت عایقی مطلوب، فرآیند تولید آسان، انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت بازیافت و… بهره‌مند است. در مکان‌هایی که کابل کشی باید مسافت طولانی را طی کند و در این مورد انعطاف‌پذیری اهمیت بالایی دارد، از روکش پی وی سی استفاده می‌شود. این روکش با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد نسبت به سایر روکش‌ها ارجعیت دارد و اکثر صنعتگران میل و رغبت بیشتری به آن نشان می‌دهند. اصولا این روکش از مقاومت بالایی برخوردار است که از عبور جریان برق در برابر بسیاری از عوامل بیرونی محافظت می‌کند و در عین حال از تجهیزات و افراد هم در برابر جریان برق محافظت می‌کند. این روکش باعث می‌شود که در محیط اتصال کوتاه ایجاد نشود و در نهایت خطر برق گرفتگی را کاهش می‌رهد.

عوامل تفاوت قیمت انواع کابل افشان

یکی از مزیت‌های که کابل‌های افشان بر کابل‌های مفتولی، میزان انعطاف‌پذیری بالاتر این کابل‌ها نسبت به کابل‌های خشک یا مفتولی است؛ به علاوه به دلیل یکپارچگی ساختار هادی در سیم مفتولی و یک رشته‌ای بودن آن، احتمال اتصالی در سیم مفتولی کمتر از سیم افشان است. همچنین مقاومت اهمی کابل مفتولی بیشتر از کابل‌های افشان است، زیرا پیچش تارهای کابل افشان نسبت به کابل مفتولی بیشتر است.

علاوه بر موارد فوق، خاصیت شکنندگی در سیم‌های مفتولی بیشتر از کابل‌های افشان است و درنتیجه قیمت کابل مفتولی ارزان‌تر از کابل‌های افشان است. باتوجه به ویژگی انعطاف‌پذیری کابل‌های افشان، آن‌ها نمی‌شکنند و همین مزیت موجب قیمت بالای آن‌ها شده است.

در ضمن دقت کنید که برخی از کابل‌ها به صورت متری و برخی به شکل حلقه‌ای قیمت‌گذاری می‌شوند. برای مثال قیمت کابل‌های افشان ۲۵*۴ به صورت متری ۱۳۰هزار تومان و قیمت کابل‌های افشان ۶*۴ به صورت حلقه‌ای ۳میلیون تومان است؛ بنابراین بر حسب نیاز و کاربرد خود بهتر است در اجرای پروژه‌های بزرگ و ساختمانی از کابل‌های افشان حلقه‌ای خریداری کرد.

کابل افشان فشارقوی

کاربرد کابل افشان

از کابل‌های افشان سبک به عنوان کابل‌های ورودی و کابل‌های اتصال در لوازم خانگی، وسایل برقی و ماشین آلاتی که دو شاخه آن‌ها به شکل ثابت به کابل وصل خواهد شد، استفاده می‌شود. از کابل‌های افشان قدرت برای تامین انرژی برق در فضاهای باز، زیر خاک، داخل آب، داخل ساختمان و کانال‌های کابل کشی استفاده می‌شود؛ همچنین کابل‌های افشان در نیروگاه‌ها، مصارف صنعتی، مراکز توزیع برق و نیز شبکه‌های مصرف و در محل‌هایی که صدمات مکانیکی به کابل وارد نمی‌شود، کاربرد دارد.

همان طور که می‌دانید برای هر کاربردی یک نوع کابل خاص افشان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل‌های افشان لاستیکی دارای عایق لاستیکی هستند و مقاومت بالایی در برابر آسیب‌های خارجی و در مقابل اتلاف انرژی دارند و مقاومت آن‌ها به قدری بالا است که در محیط‌های اسیدی و روغنی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

از کابل‌های افشان دریایی، در برق‌رسانی به جزایر، برق سکو‌های نفتی، دکل‌ها و هر منطقه‌ای که در آب احاطه شده است و کابل کشی آن زیر آب انجام شده است، استفاده می‌شود، لذا کابل‌های افشان دریایی هیچ گونه استفاده عمومی ندارند. از کابل‌های افشان نسوز نیز که به کابل‌های جوشکاری مشهور هستند، در کارهای جوشکاری استفاده می‌شود. این نوع کابل‌ها با عایق فلورو پلاستیکی که دارند در برابر آتش هم مقاومت خود را دارند.

کابل‌های افشان گرد به دلیل انعطاف‌پذیری بالایی که دارند به ادعای شرکت‌های تولید کننده توانایی خم کردن و دوباره صاف کردن تا ۳۰ میلیون مرتبه را دارند بدون این که هیچ نوع آسیبی ببینند؛ ولی بهترین کابل در مواقعی که کابل در یک جهت استفاده می‌شود و کاربرد مستقیم دارد، کابل افشان تخت است.

به‌روز رسانی در تاریخ 1402/05/02