سیم اتصال به زمین؛ نام دیگر سیم ارت earth wire است. استفاده از این سیم در واقع یکی از روش‌های جلوگیری از برق گرفتگی افراد است. برای استفاده از سیم ارت در وسایل الکتریکی نیاز به راه اندازی یک سیستم ارتینگ است. این سیستم از یک چاه ارت و یک سیم ارت تشکیل شده است. در سیستم ارتینگ بدنه دستگاه برقی از طریق یک رشته سیم به سیم ارت وصل می‌شود و طرف دیگر سیم ارت هم به چاه ارت یا سیستم لوله کشی آب متصل می‌شود.
اصولا از سیستم ارتینگ یا ارت کردن سیم برای نیل به اهداف ذیل استفاده می‌شود:
۱- تخلیه بار الکتریکی ناشی از اضافه جریان
۲- تخلیه بار الکتریکی ناشی از برخورد صاعقه در زمان بروز رعد و برق
۳- تامین ایمنی تجهیزات الکتریکی
از ویژگی‌های سیم ارت شده می‌توان گفت که این نوع از سیم‌ها مقاومت کمی دارند و قادر هستند که به سرعت جریان اضافی را به زمین منتقل کنند. همچنین این سیم‌ها در برابر پوسیدگی و فرسایش مقاوم هستند. این سیم‌ها به طور خاص و با رعایت استانداردهای لازم و همچنین قابلیت پشتیبانی از حداکثر ولتاژ طراحی و تولید میَشوند. قابل ذکر است که این سیم‌ها در ابعاد و با سطح مقطع‌های مختلفی تولید می‌شوند و هادی به کار گرفته شده در آن‌ها از جنس مس یا آلومینیوم است. هالوژن فری هستند یعنی در زمان بروز حادثه آتش‌سوزی و سوختن؛ سیم‌ها مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند و از خود گازهای سمی و خطرناک تولید نمی‌کنند. همچنین عایق این سیم‌ها عموما از جنس پلی وینیل کلراید و لاستیک ترموپلاستیک ساخته شده است.

ردیفنام کالاقیمت
1سیم 16*192.500
2سیم 25*1138.600
3سیم 35*1182.400
4سیم 50*1259.500
5سیم 70*1378.000
6سیم 95*1465.500
7سیم 120*1581.000
8سیم 150*1765.600
9سیم 185*1950.500
10سیم 240*1'-
11سیم 300*1'-

ارت کردن سیم یعنی چی؟

اگر سیم‌های فاز و نول به هر علتی به بدنه دستگاه برقی اتصال پیدا کنند مدار الکتریکی دچار نشتی جریان می‌شود و هر گونه تماس با آن منجر به برق گرفتگی افراد خواهد شد. در این میان سیم ارت با انتقال جریان نشتی به زمین از خطر برق گرفتگی، آتش‌سوزی و اتصال وسیله برقی ممانعت می‌کند. تمامی وسایل برقی که دارای جریان الکتریکی باشند ممکن است دچار نشتی جریان برق شوند؛ بنابراین استفاده از سیم ارت در طیف گسترده‌ایی از تجهیزات برقی به مانند یخچال، دستگاه شیرینگ پک، خودروها، ماشین لباس‌شویی و غیره ضرورت دارد. همان‌طور که گفته شد این سیم یکی از مهم‌ترین موارد ایجاد ایمنی در وسایل برقی محسوب می‌شود.

نحوه کارکرد سیم ارت به این صورت است که در این سیم؛ هیچ جریان برقی وجود ندارد و تنها در زمان نشتی قادر است جریان برق را به زمین منتقل کند. لذا می‌توان گفت وظیفه اصلی سیستم ارتینگ در هر وسیله یا هر مداری انتقال الکتریسته به زمین است. بنابراین اگر از بدنه هر وسیله برقی خانگی یا صنعتی یک رشته سیم اتصال به زمین متصل کنیم یک سیستم ارتینگ در مدار ساخته‌ایم.

earth cable

مهم‌ترین کاری که سیستم ارتینگ در مدار برقی دستگاه انجام می‌دهد؛ کوتاه کردن مسیر حرکت الکترون‌ها تا زمین است. در واقع سیم ارت زمانی که فردی با بدنه وسیله برقی دارای اتصال؛ تماس پیدا می‌کند به جای انتقال الکترون‌ها در بدن شخص و عبور الکتریسته از بدن؛ قادر است که الکترون‌ها را از طریق خود هدایت کرده و به زمین منتقل کند.. معمولا برای مشخص بودن سیم ارت آن را با یک رشته سیم به رنگ سبز و زرد در سیم‌کشی‌ها استفاده می‌کنند.

دلایل استفاده از سیم ارت

استفاده از سیم ارت در صنعت یا به صورت خانگی به دلایل متعددی لازم است و ضرورت دارد؛ از جمله این دلایل می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- افزایش میزان ایمنی، محافظت از افراد و وسایل یا تجهیزات الکتریکی
۲- ممانعت از افزایش میزان الکتریسته ساکن
۳- محافظت از جان افراد در برابر خطراتی نظیر برق گرفتگی و حوادث آتش سوزی
۴- ممانعت از آسیب مدارهای الکتریکی ناشی از افزایش ولتاژ
۵- حذف نویز یا اختلالات الکتریکی و عملکرد بهتر تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
۶- ایجاد انحراف در امواج مزاحم RF از گیرنده‌های مخابراتی و رادیویی
۷- حفاظت از تجهیزات الکتریکی و سازه‌ها در برابر خطرات صاعقه زدگی و تخلیه بار الکتریکی

کابل کاشان

جهت اطلاع از موجودی محصولات و استعلام قیمت آنان با فروشگاه کابل کاشان در ارتباط باشید. شنبه تا چهارشنبه 9 الی 18، پنجشنبه 9 الی 14 پاسخگوی شما هستیم.

تماس با فروشگاه کابل کاشان
لیست قیمت سیم و کابل ارت

سیم ارت چگونه مانع از برق گرفتگی می‌شود؟

سیم ارت یا همان سیم اتصال به زمین از یک سمت به بدنه‌ی وسایل الکتریکی و از سمت دیگر باید به چاه ارت خانه و یا منبع تخلیه‌ی دیگری مانند لوله‌ی آب (که توصیه نمی‌شود) وصل شود که قابلیت انتقال جریان الکتریکی را داشته باشد. برای این منظور در هنگام سیم‌کشی ساختمان، بایستی‌که چاه ارت در نظر گرفته شود و سیم انتقال جریان به چاه نیز در متصل شود و در سیم‌کشی‌های ساختمان نیز اتصال به این سیم انتقال دهنده به چاه ارت، منظور گردد. در غیر اینصورت، وجود سیم ارت در تجهیزات هیچ فایده‌ای نخواهد داشت و هیچ راهی برای انتقال جریان نشتی از طریق سیم ارت، وجود نخواهد داشت.

ممکن است نشتی جریان الکتریسیته در وسایل الکتریکی مختلف نظیر یخچال و ماشین لباسشویی و…، تحت عواملی نظیر لخت بودن قسمتی از رسانا، رطوبت، خوردگی، مشکل در مدار و… به وجود بیاید. در این زمان اگر سیم‌های فاز یا سیم نول دچار نشتی جریان برق شده و بدنه‌ی دستگاه‌ها برق‌دار شود، با دست زدن و برخورد به آن‌ها دچار برق‌گرفتگی خواهیم شد؛ در چنین موقعیتی سیم ارت با سرعت زیادی جریان اضافی را به زمین منتقل می‌کند یا به عبارتی با انتقال نشتی جریان الکتریسیته به زمین از برق‌گرفتگی، اتصالی و خسارت‌های ناشی از آن جلوگیری می‌کند. بطور کلی کاربرد اصلی سیم‌ارت جلوگیری از برق‌گرفتگی است، به همین دلیل لازم است برای ایجاد ضریب ایمنی هنگام کار با لوازم الکتریکی، حتما از سیم‌ارت استفاده شود.

کاربرد سیم ارت

سیم ارت به معنای سیم اتصال به زمین است در واقع این سیم برای رعایت اصول ایمنی و به منظور ممانعت از ایجاد برق گرفتگی در افراد کاربرد دارد. نشتی جریان برق در وسایل الکتریکی ممکن است در اثر عوامل متعددی مانند ضربات فیزیکی، له شدگی، پوسیدگی سطح عایق، رطوبت، لخت بودن قسمتی از رسانا، گرد و غبار و عوامل متعدد دیگری به وجود آید. اگر این نشتی جریان برق به سطح بیرونی وسایل برقی منتقل گردد؛ به محض اولین تماس دست یا بدن با این وسایل الکتریکی؛ حادثه برق گرفتگی اتفاق می‌افتد. در این جاست که برای ممانعت از خطر برق گرفتگی افراد از سیم ارت استفاده می‌شود.

کابرد سیم ارت در سیم کشی خانه

لازم به ذکر است که بگوییم مشخصات سیم ارت و عملکرد کابل ارت درساختمان که در پریزها قابل مشاهده و استفاده است. به این طریق می‌باشد که اگر در سیم فاز خرابی پیش بیاید؛ مثلا بدنه سیم فاز خورده شده باشد. می‌تواند باعث اتصال شده و حتی باعث سوختن سیم کشی گردد. ولی وجود سیم یا کابل ارت مانع از چنین اتصالاتی شده و به نوعی جایگزین سیم منفی می‌گردد و برق سیم مثبت را به سمت خروجی هدایت می‌کند. تا اتصال و برق گرفتگی بر اثر خرابی سیم  فاز در سیستم سیم کشی ساختمان اتفاق نیفتد. اگر سیم ارت نباشد مشکلات فراوانی ممکن است از نظر الکتریکی پیش بیاید که در ساختمان‌های قدیم شاهد چنین حوادثی بوده ایم. برای همین است که در سیستم سیم کشی که امروزه چه برای ساختمان‌ها و چه برای دستگاه‌های برقی وجود دارد این سیم حتما مورد استفاده قرار می‌گیرد. و در همین ابتدا در طراحی در نظر گرفته می‌شود تا مشکلات برقی اعم از اضافه بار و یا اتصالات را به حداقل برساند و مانع از حوادث گردد.

سیستم ارت موقت

💯 فروشگاه کابل کاشان عرضه کننده انواع سیم و کابل از برترین برندهای بازار 💯

خرید سیم ارت

برای خرید سیم ارت با کیفیت حتما به عملکرد صحیح آن بسیار دقت نمایید چرا که امری مهم می باشد. یک سیم با کیفیت باید دارای مشخصاتی همچون : تمام مس بودن هادی سیم ارت ، گذراندن تمام تست ای الکتریکی از جمله آن ها مقاومت اهمی ، مرغوب بودن جنس عایق ، درارا بودن گارانتی عیوب ناشی از بسته بندی و تولید و … می باشند. حال باید بگوییم که چرا در هنگام خرید سیم های ارت با اختلاف قیمت رو به رو می شویم ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم متاسفانه در برخی از سیم ها مواد استفاده شده در تولید مطابق با استانداردهای مرجع نبوده و این موضوع سبب کاهش قیمت تمام شده آن ها می شود.

به کارگیری آلومینیوم روکش شده با مس به جای مس خالص در ساخت هادی سیم یا کمتر بودن سایز آن از رایج ترین نشانه های سیم غیر استاندارد و نامرغوب به شمار می آیند. البته میان برندهای گوناگون و رده های کیفی سیم ها اختلاف قیمت وجود دارد. و این یک موضوع طبیعی در صنعت سیم و کابل و بازار است. اما آنچه که مورد تاکید کارشناسان است توجه به مرغوبیت سیم های برق و ارت در هنگام خرید است. شما عزیزان میتوانید از طریق شماره تلفن های درج شده در سایت اقدام به خرید سیم ارت از فروشگاه کاشان کابل کنید.

قیمت سیم ارت

در حقیقت باید بگوییم که با توجه به تعداد وسایل الکتریکی و محل های مورد نظر شما قیمت آن متفاوت می باشد. اما اگر بخواهیم میانگین قیمت انها را بگوییم برای سیم کشی ارت بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. اما اگر که پروژه شما کوچک باشد بین ۳۰ تا ۹۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. اما اگر که در پروژه های بزرگ سیم کشی ارت نمایید تا چند میلیون تومان هزینه اجرای پروژه می باشد.

گفتنی است که قیمت سیم ارت از نظر افشان یا مفتولی بودن نیز با هم متفاوت می باشد. برای مثال برای قیمت کابل ارت قیمت نوع روکش دار مقداری ارزان تر از نوع افشان می باشد. در اصل در تعیین قیمت سیم مسی روکش دار نرخ اجزای تشکیل دهنده سیم نقش مهمی را دارند.

برای دریافت مشاوره رایگان جهت سفارش هر یک از محصولات سیم و کابل کاشان با ما در تماس باشید 

 02133986786 – 09122750481

سیم ارت

انواع سیم ارت

سیم‌ ارت در انواع مختلفی تولید شده و روانه ی بازار می‌شوند. در ادامه به معرفی و بررسی انواع آن خواهیم پرداخت :

سیم ارت ساختمان

در سیم کشی ساختمان‌ها سیم ارت بسیار حائز اهمیت می‌باشد. چرا که از برق گرفتگی و یا بروز حوادث جلوگیری می‌کند. برای سیم کشی سیم ارت در ساختمان باید از تجربه و شناخت کافی بهره ببرید. گفتنی است که در حالت کلی نصب به دو صورت در ساختمان‌ها انجام می‌شود. صورت اول نصب به صورت زمین عمقی، حالیت دوم نصب سیم ارت به صورت زمین سطحی می‌باشد. در حالت دوم نسبت به حالت اول دغدغه اجرایی کمتری دارد. و به چندین طریق مانند شعاعی، مختلط، شبکه‌ای و… اجرا می‌شود. گفتنی است که نصب این سیم به صورت زمین عمقی یکی از روش‌های پرکاربردی است که از آن برای نصب سیم ارت ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

سیم ارت کولر آبی

کولر باید دو یک سیم ورودی سه رشته‌ای و یک سیم خروجی ۵ رشته‌ای وجود داشته باشد. در مجموع دو کابل در پشت کلید کولر خواهیم داشت. به یاد داشته باشید که سیم‌های زرد رنگ و یا سبز رنگ به عنوان سیم‌های ارت شناخته می‌شوند. و باید به ارت کولر نهایتا نصب شوند. دقت کنید که سیم‌های ارت رنگ متفاوتی دارند به طور مثال مشکی اما با این وجود یک نوار زرد و یا سبز بر روی روکش سیم نوع ارت بودن آن‌ها مشخص شده است. باید بدانید که اگر کولر آبی شما به سیم ارت مجهز نیست حتما باید سیم ارت به بدنه کولر اتصال داده شود.

خرید سیم ارت

سیم ارت ماشین لباسشویی

در حقیقت ممکن است که برای شما اتفاق افتاده باشد مادامی که از لوازم برقی خانگی استفاده می‌کنید. با لمس دستگاه مور مور شدن و برق گرفتگی ضعیفی را در خود احساس نمایید. وسایلی از جمله ماشین لباس شویی و یا یخچال و … در اصل این امر به دلیل جریان برگشتی برق ضعیف به بدنه دستگاه اتفاق خواهد افتاد. که به خودی خود برای بدن انسان خطر برق گرفتگی را به همراه نخواهد داشت. اما علت این امر آن است که دستگاه‌های الکترونیکی در بخش مدار خود به منظور تخلیه بار اضافی از یک سیم رسانا متصل به زمین استفاده خواهند نمود.

در دستگاه‌هایی مانند ماشین‌های لباسشویی این سیم در داخل بدنه دستگاه تعبیه شده است. و از آنجا که محل قرارگیری ماشین‌های لباسشویی بر روی زمین خواهد بود به این ترتیب بار الکتریکی اضافه وارد زمین خواهد شد. اما گاهی به دلیل‌عدم صحت سیم ارت داخلی ماشین‌های لباسشویی مجبور به سیم کشی بیرونی اتصال به زمین خواهیم بود. که گاها به علت‌عدم توجه به سیم کشی صحیح اتصال زمین خطرات جدی گریبان گیرمان خواهد شد.

سیم ارت افشان

در انواع سیم کشی‌های خانگی و یا صنعتی از مهم‌ترین سیم‌ها می‌توان که سیم ارت را نام برد که معمولا در جهت محافظت از لوازم و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عبارت ساده‌تر آن‌ها را به سیستم ارتینگ متصل می‌نمایند. باید بدانید که سیم‌های افشان سیم‌هایی به شدت انعطاف‌پذیر می‌باشند. این نوع سیم‌ها متشکل شده از مجموعه‌ای رشته سیم‌های مفتولی که با قطر مشخصی می‌باشند.

قطر هر یک از این رشته‌های مفتولی بین ۰.۲۵ تا ۰.۵ میلی‌متر است که در کنار هم سطح مقطع را برای سیم اصلی تشکیل می‌دهند. و اما سیم افشان متشکل شده از رشته‌های مفتولی ارت هم اندازه که طبق استاندارد ملی جنس آن‌ها از سیم مس آنیل می‌باشد که به دو صورت روکش دار و یا بدون روکش دیده می‌شود. سیم افشان به نسبت سیم‌های مفتولی و یا سیم خشک از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردار می‌باشد.

به همین علت است که در سیم کشی‌هایی زیر حجم بالایی از مصالح ساختمانی یا گچ مدفون می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما در رابطه با قیمت این سیم‌ها باید بگوییم که به کیفیت ساخت آن‌ها وابسته می‌باشد. در حقیقت هرچه کیفیت ساخت بیشتر باشد و به استاندارد‌های تعیین شده نزدیک‌تر باشند قیمتشان به نسبت تولیدات ضعیف‌تر افزایش خواهد داشت.

سیم ارت روکش دار

یکی از مهم ترین سیم هایی که در صنایع مختلف و یا سختمان سازی ها مورد استفاده قرار می گیرند سیم ارت روکش دار می باشد. معمولا در سیستم های سیم کشی استفاده از این سیم ها لازم و ضروری می باشد تا بتوان که خطر برق گرفتگی را تا حد امکان کاهش داد. با انتقال نیروی الکتریکی به زمین نقش محافظتی خود را انجام می دهد به همین علت است که به آن سیستم اتصال به زمین می گویند. سسیم های ارت در انواع مختلفی تولید و مورد استفاده همگان قرار می گیرد. ایمن ترین نوع سیم های ارت نوع روکش دار آن می باشد. سیم های ارت معمولا بدون روکش و لخت به ولید می رسند اما نوع روکش دار آن را به نام GREEN 6 THHN معروف می باشد.

که اغلب پوششی از جنس PVC یا پلاستیک دارد و از رشته های در هم تنیده سیم ارت در برابر عوامل بیرونی و رطوبت را محافظت می نماید. واژه GREEN به کاربری سیم اشاره دارد. به طور طبیعی این سیم ها برای محیط های خارجی تولید شده اند. به علت داشتن این عایق سبز رنگ یا سبز و زردشان از مقاومت بالایی در برابر عوامل خارجی برخوردار می باشند. سیم ارت روکش دار نه تنها برای حفظ ایمنی کل سیستم سیم‌کشی الکتریکی در فضای باز کارآمد است قادر است که در هنگام وقوع رعد و برق و صاعقه مانند یک رسانا عمل کند و انرژی الکتریکی آن را به زمین منتقل کند. گفتنی است که رشته‌های مفتولی به کار رفته در سیم ارت روکش دار همچون سایر مدل‌های سیم ارت از جنس مس تولید شده اند.

سیم ارت خشک و سیم مفتولی

سیم و کابل ارت مفتول را می توان به صورت یک سیم مسی یک رشته مشاهده کرد که به سیم های خشک هم معروف می باشند. در رابطه با کاربرد آن ها باید اشاره کنیم که در داخل تابلو برق ها در جهت فرم کاری مورد استفاده قرار می گیرند. هادی سیم های خشک از مس استاندارد شده با پوششی PVC می باشد سیم های خشک از ولتاژ نامی سیم ۷۵۰/۴۵۰ ولت برخوردار می باشند. که معمولا برای جریان های متفاوت با سطح مقطع های ۱٫۵ تا ۲۴۰ میلی متر مربع تولید می شوند. اما باید در رابطه با ارت خشک و سیم مفتول اشاره کنیم که سطح مقطعشان از تابده شدن تعداد مشخصی رشته های مسی تولید می شود. سیم مفتولی به صورت یک سیم مسی یک رشته میباشد که به سیم های خشک نیز معروف بوده و در همه جا بخصوص در تابلو های برق کاربرد دارد. هادی این نوع سیم ها از مس تک لا و یا تابیده شده و جنس عایق پی وی سی است. که ولتاژ کارکرد آن ۷۵۰/۴۵۰ ولت می باشد رنگ عایق سبز و زرد آن به عنوان ارت خشک مورد استفاده قرار می گیرد.

سیم ارت مسی

سیم مسی ارت

سیم مسی ارت از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند، بنابراین آن‌ها را برای اتصال قسمت‌های متحرک تجهیزات استفاده می‌گردد. این سیم حالت انعطاف‌پذیر و تختی دارد، که این ویژگی‌ها باعث شده تا حرکت یا باز و بسته شدن سیم به راحتی قابل انجام باشد. با توجه به مکان و نیاز، سیم مسی ارت را در ابعاد و اندازه‌های مختلف طراحی، تولید و بازار ارائه می‌شود و به طور معمول سیم مسی در سایزهای ۱۶ و ۲۵ و همچنین ۳۵ و ۵۰ در بازار وجود دارند. مرغوبیت و کیفیت سیم مسی ارت نقش موثری در عمر مفید و عملکرد درست اتصال ارت خواهد داشت. بیشترین کاربردی که از سیم‌های مسی ارت می‌توان نام برد، اتصال بدنه درب تابلو برق‌ها به ارتینگ است.

رنگ سیم ارت

باید اشاره کنیم که این معمولا به دلیل این که جریان برقی ندارد بدون عایق می‌باشد در صورتی که  جعبه‌ی پریز سیمی با عایقی به رنگ سبز مشاهده نمودید این سیم می‌تواند ارت باشد.

سایز سیم ارت

در این قسمت برای نمره سیم ارت در ساختمان و تعیین سطح مقطع و گفتنی است که در ارتباطات با مدار‌هایی با سطح مقطع هادی فاز تا ۴ میلی متر مربع اگر که هادی حفاظتی پی‌ای همراه مدار نباشد. و به طور جداگانه کشیده شده باشد سطح مقطع آن نباید از مقدار زیر کمتر باشد. اگر که هادی حفاظتی از حفاظت مکانیکی لازم برخوردار باشد: ۲٫۵ میلی متر مربع اگر که هادی حفاظتی از حفاظت مکانیکی مورد نیاز برخوردار نباشد: ۴ میلی متر مربع

نحوه کارکرد

گفتنی است که نحوه کار کرد اینگونه می‌باشد که این سیم باعث جلوگیری از برق گرفتگی می‌شود. در مدارات الکتریکی ممکن است نشتی به وجود بیاید، این نشتی جریان برق ممکن است توسط اجسام هادی یا رسانا به سطح بیرونی وسایل الکتریکی و الکترونیکی منتقل شود. به طوری که با دست زدن به آن‌ها جریان الکترسیته به بدن اراد منتقل شود. برای جلوگیری از این کار باید فلزات هادی مربوط به وسایل الکتریکی را از طریق یک سیم به زمین متصل کرد.

نقشه سیستم ارت

جنس سیم ارت

سیم‌های ارت موجود در بازار، جنس مسی و یا آلومینیومی دارند. سیم ارت مسی، استفاده بیشتری نسبت به نوع آلومینیومی این سیم دارد، زیرا در مقابل قطعی، زنگ‌زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارد و همچنین هدایت جریان را توان زیادی انجام می‌دهد، به علاوه از نظر اقتصادی نیز قیمت به صرفه‌ای دارند. دو نوع سیم مسی بدون روکش یا لخت و سیم مسی Green ۶ THHN به عنوان سیم ارت مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع بدون روکش، روی آن هیچ گونه عایق و محافظی قرار نگرفته است.

از نظر رسانایی، باید گفت این سیم از کیفیت بالایی برخوردار است و چون روکش عایق ندارد، برای فضای باز و یا مکان‌های مرطوب مناسب نخواهند بود. نوع دیگر سیم ارت که Green ۶ THHN است، یک روکش عایقی به رنگ سبز یا زرد مخلوط با سبز دارد. روکش‌دار بودن این نوع سیم ارت، باعث شده تا بتوان از آن در فضای باز، مناطق بارانی و مرطوب به راحتی استفاده کرد. همچنین باید گفت روکش روی رسانایی سیم اثر نمی‌گذارد، پس یک رسانای خیلی خوب به حساب می‌آید.

مزایای خرید سیم ارت

شاید از خود بپرسید که استفاده کردن از سیم‌ارت چه مزایایی را به دنبال خواهد داشت ؟ و یا اگر از سیم‌ارت استفاده نکنیم به چه مشکلاتی بر خواهیم خرد؟ در پاسخ به این سوالات شما باید بگوییم که در صنعت برق ارکترونیک سیم ارت، سیم اتصال به زمین می گویند. به عبارتی یکی از مزیت های این است که بهترین روش برای جلوگیری از برق گرفتگی می باشد به همین علت است که آن ها را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می دهند. مزیت دومی که سیم های ارت دارند این است که محافظت از جان افراد و تجهیزات الکتریکی می باشد. استفاده از سیم ارت باعث می شود که جریان برق به صورت یکنواخت در سر تا سر مدار توزیع شود و این امر از نشت جریان الکتریکی جلوگیری می نماید که به آن تثبیت سطح ولتاژ نیز می گویند.

سیم ارت می تواند که از آسیب و حادثه و یا مرگ جلوگیری شود به عبارت ساده تر یک سیستم الکتریکی غیر امن، می تواند منجر به ایجاد حوادث جبران ناپذیر برای افراد به هنگام کار و یا تعمیر وسایل برقی شود. اضافه جریان نیز می تواند موجب وقوع آتش سوزی و خسارت های مالی بسیاری گردد. در نهایت باید بگوییم که هدف از راه اندازی کردن سیستم ارت در ساختمان های تجاری و یا مسکونی عبارت است از بررسی روش های عملی ایجاد زمین حفاظتی برای ساختمان های موجود و ساختمان هایی که در دست اجرا هستند جلوگیری از حوادث ناشی از برق گرفتگی و آتش سوزیهای ناشی از جریان های نشتی و خطرات ناشی از صاعقه می باشد.

جزئیاتی در مورد سیم ارت مفتولی

اما در رابطه با سیم مفتول باید بگوییم که معمولا از یک رشته رسانا با متریال مسی و یک عایق پلیمری تشکیل شده است.

در بین عموم از سیم‌ارت مفتولی به نام سیم خشک هم یاد می شود.

سیم مفتول در تابلو برق ها و ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

زمانی که می خواهید سیم مفتول را خریداری کنید حتما توجه کنید که هادی آن مسی باشد چرا که حالت جهانی و استاندارد آن مسی می باشد.

گاهی اوقات می توانید که سیم مفتول را به صورت آلومینیومی مشاهده کنید زیرا به علت قیمت پایین تر آن را مورد استفاده قرار می دهند.

اما با توجه به خطرات احتمالی در آینده ما استفاده از این سیم ها را توصیه نمی کنیم.

البته باید بدانید که سیم های آلومینیومی هم کاربرد های خاص خود را در صنعت دارند.

یکی از علت های اصلی استفاده از سیم ارت حفاظت از افراد در داخل خانه ، لوازم خانگی یا اداره ها در برابر برق گرفتگی می باشد.

در واقع سیم‌ارت با کنترل ولتاژ اضافی و تخلیه‌ ی آن، وظیفه‌ی بسیار مهمی انجام می‌دهد.

اگر مدار الکتریکی دچار نشتی برق شود ، سیم‎ارت سطح ولتاژ را در حالت ثبات نگه خواهد داشت شما می توانید که این سیم ها را با ترکیبی از دو رنگ زرد و سبز مشاهده نمایید.

ارتینگ تیر برق

برای کارهای مختلفی از ارتینگ استفاده می‌شود که اشتراک بین همه آن‌ها اتصال به زمین است. استفاده از سیستم ارتینگ در چهار دسته حفاظتی، ایمنی، عملیاتی و حفاظت از صاعقه است که بر خلاف تفاوتی که دارند، همگی جزئی از سیستم ارتینگ هستند. قسمت مهمی از خطوط توزیع برق، مربوط به ارت است که در صورتی روی ساختار خط برق، نصب شود، باعث ایجاد یک منطقه امن خواهد شد.

ارتینگ تیر برق با خنثی کردن جریان‌های معیوب، اتصال کوتاه و یا صاعقه، مسیری آسان و فوری را با استفاده از یک هادی محافظ با کمترین آسیب برای انتقال جریان به زمین را ایجاد می‌کند. در صورتی که سیستم ارتینگ در یک سازه مثل تیر برق به درستی اجرا شود، افرادی که با خطوط برق سر و کار دارند، از جراحت یا ضربه‌هایی ممکن در جریان اتصال کوتاه در امان می‌مانند. ارتینگ تیر برق، باعث می‌شود که بر خلاف برخورد صاعقه یا اتصال کوتاه، برق بدون اختلال را برای قسمت‌های مختلف فراهم کند. به این ترتیب در نوسانات ولتاژ بالا، زمانی که صاعقه تخلیه می‌شود، تیرهای برق، خطوط برق، دستگاه‌ها و پرسنل ایمن هستند.

سیستم ارتینگ تیر برق

لزوم استفاده از ارتینگ

معمولا در دستگاه‌ها ولتاژ اضافه‌ای در بدنه تولید می‌شود و باعث می‌شود که به دستگاه‌ها و افراد آسیب برساند. به همین دلیل سیم‌های ارت را مورد استفاده قرار می‌دهند پس به عبارتی برای محافظت از افراد و لوازم و تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاهی اوقات خطرات ناشی از صاعقه با دکل‌های کامپیوتری و یا ولتاژ‌های خیلی اضافه باید که خنثی شوند. به همین دلیل است که سیستم ارتینگ برای حفاظت از تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار لازم و ضروری به نظر می‌رسد. فراموش نکنید که با افزایش استفاده از سیستم‌های دیجیتال و حساس، بازنگری در طراحی، نصب و نگهداری سیستم ارتینگ ضروری و لازم می‌باشد.

در حالت کلی هدف استفاده از سیم‌ارت عبارت است از: حذف ولتاژ اضافی، جلوگیری از ولتاژ تماسی، جلوگیری از ولتاژ‌های ناخواسته و صاعقه، اطمینان یافتن از قابلیت کار الکتریکی، یک شرایط ایده ال را برای کار فرام می‌نماید، برقراری حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و …  می‌باشد. به همین علت است که سیستم ارتینگ در زندگی ما نقش بسیار مهمی دارد.

لزوم استفاده از ارتینگ

تفاوت سیم ارت و نول

دو سیم ارت و نول خصوصیات ظاهری یکسان زیادی دارند، ولی عملکرد متفاوتی از خود نشان می‌دهند و در کل تفاوت‌های نسبت به هم دارند. سیم نول به عنوان یک سیم خنثی به بخش‌هایی که پتانسیل صفر دارند، اتصال داده می‌شود. در صورتی که سیم ارت یا سیم اتصال زمین به بدنه تجهیزات متصل می‌شود تا در صورت رخ دادن خطا و اتصال فاز به بدنه، جریان ایجاد شده به زمین منتقل شود و افراد دچار برق‌گرفتگی نخواهند شد.

به این ترتیب سیم‌ارت برای محافظت بیشتر به کار می‌رود و کاربرد آن الزامی نیست. سیم نول میتواند برق‌دار شود که در مسیر تغذیه قرار داده می‌شود و سهمی از انتقال انرژی را دارد. ولی هادی سیم ارت که نقش حفاظتی دارد یک پارامتر فیزیکی است که در حالت عادی جریانی ندارد و پتانسیل آن صفر است، این هادی بدون برق مشارکتی در انتقال انرژی ندارد. با توجه به اینکه سیم ارت صفر بی‌نهایت است، هر ولتاژی که به آن متصل شود را صفر می‌کند. کاربرد نول برای ایجاد مدار است، به صورتی که جریانی که از وسیله برقی خارج می‌شود را به مولد باز می‌گرداند.

بروزرسانی در تاریخ 1402/05/02