تفاوت برق کشی سنتی و هوشمند در بحث سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان تا همین چند سال گذشته چالش‌های زیادی را به همراه داشت. در روش سنتی برای اضافه کردن تنها یک مسیر سیم کشی لازم بود دیوار به وسیله دریل یا دیگر تجهیزات کنده شود. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش جدیدی در سیم کشی ابداع شده است که سیم کشی هوشمند نامیده می‌شود. برخورداری از مزایا و عملکرد مطلوب در این روش سبب شده تا بسیاری از افراد سیم کشی هوشمند را به روش سنتی کابل کشی ساختمان ترجیح دهند. در این مقاله از کابل کاشان قصد داریم شما را با تفاوت‌های روش سنتی و هوشمند در سیستم برق ساختمان آشنا کنیم.

تفاوت سیم‌کشی سنتی و هوشمند در برق ساختمان؛ کدام یک بهتر است؟

 سیم کشی سنتی

سیم کشی سنتی روشی است که اغلب ما آن را در خانه و محل کار خود دیده‌ایم؛ در این روش کابل‌ها به طور مستقیم به منبع برق متصل می‌شود.

در سیم کشی ساختمان به روش سنتی قابلیت نظارت بر کنترل روی شدت، میزان مصرف و نوسان برق وجود ندارد.

در روش سیم کشی سنتی از سیم مسی یا کابل آلومینیومی برای هدایت جریان برق در قسمت‌هایی از دیوار و سقف استفاده می‌شود. اغلب استاد کارهای صنعت برق به واسطه قدمت طولانی این روش با آن آشنا هستند.

لازم است در کابل کشی ساختمان به روش سنتی استانداردها و مقررات بین المللی رعایت تا سیم کشی به طور دقیق اجرا شود. در این استاندارد تعداد پریز، نوع سوکت و پریز، جنس کابل و … مورد بررسی قرار می‌گیرد. یکی از دلایل پرطرفدار بودن سیم کشی سنتی سادگی و راحتی اجرای آن است.

سیم کشی ساختمان

مزایا و معایب سیم کشی سنتی برق

در ادامه مزایا و معایب سیم کشی سنتی برق را بررسی می‌کنیم:

 مزایا

  • هزینه اجرای پایین: یکی از مزایای سیم کشی ساختمان به روش سنتی هزینه کمتر آن در مقایسه با سیم کشی هوشمند است. دلیل اصلی این مزیت اجرای ساده و عدم نیاز به تجهیزات پیچیده است.
  • قابلیت اجرا در هر شرایط: از آنجایی که این نوع سیم کشی در تمام ساختمان‌ها قابل اجرا است و نیاز به زیرساخت خاصی ندارد، دست کارفرما و مجری جهت انجام باز است.
  • اجرای ساده: اجرای طولانی مدت این روش توسط برقکاران و مهندسین و همچنین ساختار ساده و قابل فهم سبب شده تا به گزینه راحت‌تری تبدیل شود.

 معایب

  • کنترل محدود: در سیستم سنتی سیم کشی ساختمان مدیریت و کنترل تجهیزات فقط به صورت دستی قابل انجام است و نمی‌توانید از راه دور تغییراتی روی آن داشته باشید.
  • عدم انعطاف پذیری: در صورتی ایجاد تغییرات در کابل کشی ساختمان به روش سنتی باید دیوار یا سقف‌ها را تخریب و بازسازی کنید که این عمل نیازمند زمان و هزینه است.
  • عدم بازدهی کامل انرژی: در سیم‌کشی سنتی قابلیت بهینه سازی و مدیریت مصرف انرژی وجود ندارد که منجر به بالا رفتن هزینه و انرژی می‌شود.

سیم کشی هوشمند برق چیست؟

امروزه سیم کشی ساختمان به روش هوشمند از محبوبیت بالایی برخوردار است و به علت صرفه‌جویی در مصرف انرژی توانسته طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد. هوشمندسازی ساختمان به واسطه استفاده از سیم کشی هوشمند یکی از دلایلی است که افراد را بیش از پیش به کسب اطلاعات در این زمینه جلب می‌کند. در کابل کشی ساختمان به روش هوشمند نیاز به مفتول مسی یا کابل وجود ندارد و می‌توان مدیریت و کنترل بهتری در مصرف انرژی داشت. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که به برخورداری از امنیت و صرفه‌جویی در انرژی اهمیت می‌دهند، سیستم هوشمند گزینه مطلوب‌تری خواهد بود.

سیم کشی هوشمند برق چیست؟

مزایا و معایب سیم کشی هوشمند برق

در ادامه به کمک بررسی مزایا و معایب سیم کشی هوشمند برق به شما کمک می‌کنیم تا با اطلاعات کافی گزینه مناسب را انتخاب کنید:

 مزایا

  • بهینه سازی مصرف انرژی: سیم کشی ساختمان به روش هوشمند این اجازه را به شما می‌دهد تا به واسطه بهینه‌سازی مصرف انرژی هزینه‌های خود را مدیریت کنید.
  • امنیت بالا: قابلیت اتصال به سیستم‌های حفاظتی و ایمنی در این روش سبب می‌شود تا سطح امنیت ساختمان افزایش قابل توجهی داشته باشد.
  • مدیریت و کنترل از دور: از دیگر مزیت‌های سیم کشی ساختمان به روش هوشمند قابلیت مدیریت و کنترل تجهیزات الکتریکیموجود در آن از فاصله دور است تا امنیت و راحتی بیشتری ایجاد شود.

معایب

  • پیچیدگی: برخلاف سیم کشی ساختمان سنتی در این روش باید دانش و تخصص بالایی جهت راه‌اندازی و نصب در متخصصان وجود داشته باشد.
  • نیاز به نگهداری دوره‌ای و به روز رسانی: سیم کشی ساختمان به روش هوشمند نیاز به نگهداری مداوم و به‌روز رسانی است که استفاده از تجهیزات در این راستا می‌تواند هزینه زیادی به مصرف کننده تحمیل کند.
  • هزینه بالا: در سیستم هوشمند نیاز به تجهیزات اولیه بیشتری وجود دارد که نسبت به روش سنتی هزینه بیشتری از نظر نصب و راه‌اندازی به مصرف کننده تحمیل می‌کند.

تاثیر قیمت تجهیزات در عملکرد سیم کشی برق

اگر بودجه کافی جهت خرید تجهیزات سیم کشی برق مانند لوله، کابل و … را ندارید توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان سمت محصولات ارزان قیمت و بی‌کیفیت نروید. زیرا این محصولات مقاومت مناسبی در برابر آسیب‌های فیزیکی و محیطی ندارند. علاوه بر این استفاده از محصولات بی‌کیفیت مانند انواع کابل مسی یا آلومینیومی ممکن است خسارت‌های مالی زیاد و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

 فراموش نکنید که در صورت استفاده از تجهیزات ارزان قیمت باید هزینه‌های دوره‌ای بالایی را جهت تعمیرات و نگهداری پرداخت کنید.

سیم کشی هوشمند بهتر است یا سنتی؟

در قسمت بالا شما را با مزایا و معایب هر یک از روش‌های سیم کشی ساختمان سنتی و هوشمند آشنا کردیم. هر کدام از این روش‌ها به واسطه برخورداری از مجموعه مزایا و معایب می‌تواند در ساختمان‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. اگر به دنبال صرف هزینه بالا جهت مجهز کردن سیستم برق ساختمان هستید روش هوشمند گزینه مناسبی است تا در هزینه‌های مصرف برق و انرژی صرفه‌جویی کنید.

در مقابل به یاد داشته باشید اگر به دنبال تغییر روش سیم‌کشی ساختمان از سنتی به هوشمند هستید باید هزینه زیادی را بابت ترمیم و بازسازی کنار بگذارید. افراد زیادی به واسطه تجربه چندین ساله خود در سیم کشی ساختمان سنتی مهارت دارند اما در مقابل متخصصین برق هوشمند ساختمان تعداد کمتری هستند.

سیم کشی هوشمند بهتر است یا سنتی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین حالا قیمت روز

کابل آلومینیوم

رو از ما بپرس

تفاوت برق کشی سنتی و هوشمند در بحث سیم کشی ساختمان
فهرست مطالب

همین حالا قیمت روز

سیم مسی

رو از ما بپرس

جهت دریافت لیست قیمت دکمه زیر را فشار دهید