سیم حرارتی

از سیم حرارتی برای تولید و ساخت انواع دستگاه‌های برش حرارتی و یا ساخت المنت با توان‌های مختلف استفاده شده و از آلیاژهای مختلفی مانند کروم نیکلسیم و کروم نیکل ساخته خواهند شد. سیم حرارتی یا سیم کروم نیکل، یکی از اساسی‌ترین محصولات مورداستفاده در صنعت جوشکاری است. این محصول در انواع متفاوتی تولیدشده و وارد بازار مصرف می‌شود که ازجمله این محصولات می‌توان به سیم حرارتی با پوشش قلیایی، سیم حرارتی رتیلی، رتیلی با پودر آهن و پوشش سلولزی یا پوشش اسیدی اشاره کرد.

سیم‌های حرارتی در جنس و ضخامت‌های مختلفی به فروش می‌رسند و همچنین از سیم حرارتی برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها استفاده می‌کنند.

انواع سیم حرارتی

انواع سیم‌ حرارتی

سیم‌های حرارتی دارای انواع مختلفی هستند که به‌صورت تخت و گرد و با آلیاژهای متفاوتی ساخته و تولید می‌شوند. مواد استفاده شده در سیم‌هایی که به‌صورت گرد هستند در هر کوره‌ای تا دمای ۱۸۰۰ درجه سانتی‌گراد جهت برش فوم حرارت می‌بینند و یا حتی ممکن است جهت برش و دوخت از آن‌ها استفاده شود. سیم‌ حرارتی کروم نیکل در شکل گرد و تخت در سایزهای متفاوت همراه با مقاومت‌های گوناگون در اهم‌های مختلف تولید می‌شوند.

سیم حرارتی از جنس کروم نیکل بوده و بر اساس سایزبندی تا دمای ۱۲۵۰ درجه سانتی‌گراد را می‌تواند پوشش دهد. انواع سیم‌های حرارتی به شرح زیر هستند:

۱- سیم رسکال: این نوع سیم ساخت کشور فرانسه است. در آلیاژ رسکال نسبت کروم به نیکل ۳۰ به ۲۰ خواهد بود.

۲- سیم VDM: این نوع سیم ساخت کشور آلمان بوده و در آلیاژ VDM نسبت کروم به نیکل ۳۰ به ۲۰ خواهد بود.

۳- سیم کانتال: این نوع سیم ساخت کشور سوئد است. کانتال یک نام تجاری برای محصولات گرمایشی بوده و سیم حرارتی که با نام تجاری کانتال تولید می‌گردد، متعلق به گروهی تحت عنوان سندویک است و گروه سندویک در سال ۱۸۶۲ میلادی فعالیت خود را ابتدا در سوئد آغاز کرده است. در آلیاژ کانتال، نسبت کروم به نیکل ۸۰ به ۲۰ خواهد بود.

۴- سیم اسپارک: این نوع سیم ساخت کشور چین است. در آلیاژ اسپارک، نسبت کروم به نیکل ۳۰ به ۲۰ خواهد بود. این سیم‌ها در مقطع گرد و تخت در سایزهای متفاوتی همراه با مقاومت‌های متنوع در اهم‌های مختلفی هستند. سیم اسپارک از جنس سیم کروم نیکل بوده که می‌تواند بر اساس سایزبندی تا دمای ۱۲۵۰ درجه سانتی‌گراد را تحت پوشش قرار دهد.

سیم المنت

کاربرد سیم‌ حرارتی

سیم حرارتی نیکل کروم از آلیاژی به نام نیکرم ساخته می‌شود، این آلیاژ از طریق ترکیب نیکل، کرومیوم و گاهی آهن تولید می‌شود. این آلیاژ که بیشتر از همه به دلیل مقاومت حرارتی خود و همین‌طور مقاومت آن نسبت به خوردگی و اکسیداسیون معروف است، از کاربردهای بسیار زیادی برخوردار خواهد بود؛ از تولیدات صنعتی گرفته تا فعالیت‌های جذب کننده از نیکروم استفاده می‌شود. نیکروم به‌صورت سیم در طیفی از محصولات تجاری و ابزارها وجود دارد.

این سیم همانند سیم ارت، می‌تواند در برابر حرارت و اکسیداسیون مقاومت کند و به‌عنوان المنت حرارتی در محصولاتی مثل توستر و سشوار استفاده می‌شود. از سیم نیکرومی در پیکره‌های سرامیکی و شیشه‌سازی نیز استفاده می‌کنند. این سیم‌ها را می‌توان در آزمایشگاه‌ها، ساخت‌وساز و الکترونیک به‌صورت تخصصی پیدا کرد؛ از جمله سایر کاربردهای آنان می‌توان به متالورژی و لوازم‌خانگی، ماشین‌آلات و صنعت برق و… اشاره نمود.

روکش سیم حرارتی

در مورد سیم‌های حرارتی می‌توان گفت که اکثراً دو روکش داشته و دارای یک روکش سیلیکونی و همین‌طور روکش ابریشمی خواهند بود. سیم‌هایی که یک روکش دارند، غالباً روکش سیلیکون دارند. شما بازدید کنندگان گرامی می‌توانید سیم حرارتی مد نظر خود را و یا سایر انواع سیم و کابل‌ها مانند کابل مفتولی، کابل زوجی، کابل افشان و کابل تلفن و… را با قیمت و کیفیتی مناسب از کابل کاشان تهیه نمایید.

سیم حرارتی المنت

مزایا و معایب استفاده از سیم حرارتی

سیم کروم نیکل یا سیم حرارتی به‌عنوان سیم برق شناخته می‌شود، ؛ به دلیل اینکه در تمام مواد آلیاژ آن‌ها، از برق استفاده می‌شود.

💠 مزایای استفاده از سیم حرارتی یا سیم کروم نیکل عبارت‌اند از:

1. آلیاژ نیکل کروم از درجه حرارت و مقاومت بالایی برخوردار خواهد بود.

2. آلیاژ کروم نیکل غیر مغناطیسی، برای استفاده از دمای پایین برخی از دستگاه مناسب‌تر است.

3. استفاده از آلیاژ کروم نیکل مقاومت بالایی در برابر اکسیداسیون را ایجاد می‌نماید و در حالت کلی بهتر است این سیم از آلیاژ آهن-کروم آلومینیوم باشد.

💠 سیم‌های حرارتی از معایبی نیز برخوردار بوده که در ادامه توضیح خواهیم داد:

سیم آلیاژ نیکل کروم در شرایط حرارت بسیار بالا، مستعد اکسیداسیون خواهد بود. در اثر تبدیل انرژی الکتریکی، به نور مرئی تبدیل‌شده و بخشی از انرژی آن از بین می‌رود.

سخن نهایی

 ممنون از اینه ما را تا پایان مقاله «سیم حرارتی» همراهی نمودید؛ نظرات و سؤالات خود را برای کابل کاشان کامنت بگذارید.

نوشته شده در تاریخ ۰۸ فروردین ۱۴۰۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیم حرارتی
فهرست مطالب

جهت دریافت لیست قیمت دکمه زیر را فشار دهید