دلایل قطع شدن کلید و پریز برق

قطع شدن کلید و پریز برق می‌تواند عوامل مختلفی داشته باشد. این عوامل عبارتند از: پایین بودن کیفیت، شل شدن اتصالات، ضربه خوردن، نفوذ آب در مدار، خرابی سیم کشی و… . از آنجایی که مشکلات برقی می‌توانند تهدید بزرگ جانی و خسارت‌های مالی در پی داشته باشند، برای رفع این مشکل باید از یک تکنسین کاربلد کمک بگیریم. در صورت عدم دسترسی به این فرد می‌توانید ازاین مقاله کابل کاشان برای رفع مشکل قطعی کلید و پریز استفاده کنید.

دلایل قطع شدن کلید و پریز برق

دلایل فراوانی برای قطع شدن کلید و پریز برق وجود دارد. در ادامه با بررسی هر کدام به شما کمک خواهیم کرد تا این مشکل را به راحتی برطرف کنید. این دلایل عبارتند از:

خرابی سیم‌ کشی داخل کلید و پریز برق

یکی از دلایل رایج قطعی کلید و پریز مربوط به خرابی سیم‌کشی ساختمان است. با توجه به تعداد وسایل برقی و نوع کاربری تعداد رشته سیمهای داخل کلید و پریز متفاوت است. اگر هنگام سیم کشی استانداردهای لازم از نظر تعداد سیم رعایت نشود ممکن است این سیستم به مشکل برخورد و قطع شدن کلید و پریز را به دنبال داشته باشد.

پایین بودن کیفیت کلید و پریز برق

کیفیت پایین ساخت و عدم برخورداری از کیفیت مطلوب در قطعات کلید و پریز می تواند باعث قطع شدن شود. بهترین کیفیت برای سرپیچ های پریز و کلید نوع فلزی است تا از بروز اتصالی جلوگیری کند. اگر پریز و کلیدهای بی کیفیت بازار را بررسی کنید، متوجه می‌شوید به جای فلز از مواد دیگری استفاده شده تا قیمت نهایی محصول پایین باشد. این مورد ممکن است باعث آتش سوزی در ساختمان شود.

قطع شدن کلید و پریز برق

شل شدن اتصالات کلید و پریز برق

استفاده طولانی مدت از کلید و پریزها باعث می‌شود هنگام اتصال دوشاخه متوجه شلی آن شوید. بارها پیش آمده است که اغلب ما هنگام استفاده از پریز صدای جرقه می‌شنویم این مورد هم ناشی از شل شدن سیم‌های درون آن است. بهتر است برای برطرف کردن این علت در اولین فرصت سیم کشی داخلی چک شود.

ضربه خوردن به پریز یا کلید

هرگونه ضربه به پریز یا کلید سبب قطع شدن اتصالات داخلی آن می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل ابتدا پریز یا کلید جدید تهیه و بعد با بررسی اتصالات داخلی آن را نصب کنید.

نفوذ آب داخل کلید و پریز برق

همانطور که می‌دانید تماس آب با برق خطرناک است. به همین دلیل لازم است از کلید و پریزها با طراحی مناسب در محیط‌های مرطوب مانند آشپزخانه، دستشویی و حمام استفاده شود. همچنین بارش باران و برف باعث قطع شدن کلید و پریز برق می‌شود. در اغلب اوقات علت این مشکل به نفوذ آب به اتصالات، پایانه‌ها و نقاط برقی مربوط می‌شود.

استفاده از لوازم برقی خراب

اتصال وسایل برقی خراب و فرسوده به پریز و کلیدها احتمال دارد باعث قطعی برق شود. برای پیشگیری از ایجاد این مشکل باید از پریزهای محافظ دار کمک بگیرید. وظیفه اصلی این پریزها تشخیص  اتصالی، نوسان‌گیری و جریان اضافی برق است تا مشکلی در مدار بوجود نیاید.

فرسوده بودن سیم‌ها و کلید و پریزها

یکی دیگر از دلایل قطع شدن کلید و پریز برق، فرسوده بودن آن‌ها یا سیم‌ها است. اگر در ساختمان‌هایی که دارای قدمت بالایی هستند زندگی می‌کنید، ممکن است بارها با مشکل قطعی کلید و پریز مواجه شده باشید چون گذر زمان علاوه بر فرسودگی باعث از بین رفتن روکش سیم‌ها می‌شود . برای برطرف کردن این مشکل پیشنهاد می‌کنیم به فکر ترمیم تاسیسات برقی ساختمان باشید. البته در برخی شرایط که به تازگی سیستم برقی ساختمان تعویض یا ترمیم شده است هم مشکل قطعی کلید و پریز رخ می‌دهد که این ایراد احتمال دارد مربوط به اتصال نادرست رشته سیم‌ها باشد.

فرسوده بودن سیم‌ها و کلید و پریزها

مراحل تعمیر پریز برق

برای برطرف کردن قطعی کلید و پریز و تعمیر آن مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید:

قطع جریان برق مرکزی

به یاد داشته باشید که انجام هر کاری مستلزم توجه به نکات ایمنی است. جهت رعایت ایمنی ابتدا جریان برق را قطع کنید. برای انجام این کار باید برق از قسمت تابلو یا کنتور ساختمان قطع شود. جهت اطمینان از قطع شدن جریان برق از یک فازمتر کمک بگیرید.

باز کردن پریز خراب

ابتدا قاب پریز را از دیوار باز، سپس سیم‌های متصل به آن را با دقت بررسی کنید. هر پریز متشکل از سه سیم به رنگ‌های زرد، سفید و مشکی است. رنگ مشکی مشخص کننده سیم فاز، سیم زرد اتصال به زمین یا ارت و سیم سفید یا آبی نول است.

نصب پریز جدید

آخرین مرحله از تعمیرات مربوط به نصب پریز برق جدید است. توجه داشته باشید که باید ترتیب سیم‌ها طبق مراحل گفته شده در بالا انجام شود. اگر پیچ‌های پریز را خیلی سفت ببندید در طولانی مدت سبب قطعی کلید و پریز یا هرز شدن پیچ‌ها خواهد شد.

رفع شلی اتصال سیم و سرپیچ

در اغلب مواقع جهت تعمیر پریز یا یافتن مشکل در اتصالات لازم نیست خود را خسته کنید. تجربه ثابت کرده است که در بیشتر مواقع ایجاد اتصال بین این دو مورد (سیم و سرپیچ) سبب قطع شدن جریان برق پریز می‌شود. جهت رفع این مشکل کافی است اتصال سیم و سرپیچ‌ها را کمی سفت کنید. در این مرحله هم مانند دیگر مراحل لازم است جریان اصلی برق ساختمان قطع شود.

دقت کنید در برخی از پریز‌ها سیم به صورت فشاری داخل ترمینال نصب می‌شود. برای بهتر شدن اتصال جریان، فشار دادن سیم داخل سرپیچ‌ها مشکل را حل کنید. بعد از اتمام نصب اصولی و صحیح سیم‌ها به سرپیچ‌ها، قاب پریز را به آهستگی جاگذاری کنید .

مراحل تعمیر پریز برق

نکات مهم در تعمیر پریز برق

توجه داشتن به این نکات امکان تعمیر را آسان‌تر می‌کند و باعث جلوگیری از بروز مشکلات در سیستم تاسیسات برقی می‌شود.

  • خرید کابل آلومینیومی با کیفیت و دارای پوشش مقاوم
  • توجه به قطر سیم مسی یا آلومینیومی مصرفی
  • خرید پریز یا کلید با توجه به شرایط محیطی و میزان مصرف
  • کمک گرفتن از تکنسین حرفه‌ای در مواقع ضروری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین حالا قیمت روز

کابل آلومینیوم

رو از ما بپرس

فهرست مطالب

همین حالا قیمت روز

کابل آلومینیوم

رو از ما بپرس

جهت دریافت لیست قیمت دکمه زیر را فشار دهید