به مجموعه سیمهایی از جنس شیشه و یا مس میگویند که در جهت اتصال و انتقال اطلاعات و یا دادهها بین روتر ها، کامپیوتر ها، سویچها و… مورد استفاده قرار میگیرد کابل شبکه میگویند. به عبارت دیگر باید بیان کنیم که کابل رسانهای است که که اطلاعات موجود در یک دستگاه شبکه را به شبکه دیگر منتقل میکند.
در واقع کابل بیشتر یک رابط بین دستگاهها در شبکه میباشد. در رابطه با انتخاب یک کابل مناسب برای یک شبکه لازم است که بدانیم ساختار و معماری و توپولوژی سیستم چگونه است تا با توجه به آنها توانیم کابل مناسب را انتخاب نماییم. در ادامه باید به شما بگوییم که کابلها از نظر متریال به دو نوع مشاهده میشوند: مسی و فیبر نوری که هر کدام از این کابلها با توجه به نوع خود کاربردهای خاصی را دارد.
کابل کاشان
جهت اطلاع از موجودی محصولات و استعلام قیمت آنان با فروشگاه کابل کاشان در ارتباط باشید. شنبه تا چهارشنبه 9 الی 18، پنجشنبه 9 الی 14 پاسخگوی شما هستیم.
کابل پچ کورد
میتوان گفت که کابل پچ کورد یکی از اصلیترین تجهیزات پسیو شبکه میباشد که اجزای یک شبکه را به هم متصل مینمایند. از پچ کوردها در جهت انتقال تصویر و صدا استفاده میشود. یک کابل کوتاه از ۰٫۵ تا ۲۰ متر میباشد که میتوانید در دو سر آن یک سوکن با استاندارد RJ45 مشاهده نمایید.
پچ کوردها میتوانند که کارایی شبکه را تحت تاثیر خود قرار دهند چرا که یکی از قسمتهای مهم در شبکه است.
این کابلها در رنگهای متفاوت تولید میشوند معمولا دارای دو نوع ژاکت PVC و یا LSZH میباشندکه ژاکت lszh فاقد هالوژن میباشد و در هنگام سوختن دود سمی از خود تولید نمینماید.
پچ کوردها طول مشخصی از کابل شبکه میباشند و تقسیمبندی پچ کوردها هم مانند آنها میباشند.
همچون کابلهای مخصوص شبکه، کابلهای پچ کورد هم از نظر انتقال دادهها و پهنای باند به صورت CAT1 تا CAT8 تقسیمبندی میشوند.
پچ کوردهایی که بیشترین استفاده را دارند پچ کورد CAT5e و CAT6 و CAT6a میباشد.
انواع کابل شبکه
انواع آن عبارتاند از:
کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair
کابل Unshielded Twisted یا UTP
کابل کواکسیال Coaxial
کابل چند جفتی Multi Pair
رسانه دیگری به نام بیسیم و وایرلس هم داریم که به عنوان وای فای شناخته میشود. که در ادامه ما برخی از آنها را برای شما بررسی خواهیم کرد.
کابل لگراند
نخست باید توضیحی راجع به شرکت لگراند به طور مختصر ارائه دهیم. باید بدانید که شرکت لگراند یکی از شرکت های بزرگ تولید کننده انواع کابل های شبکه می باشد، که درجهان نیز معرف و کاملا شناخته شده می باشد. این شرکت با تولید کابل های با کیفیت لگراند توانسته است که بازار کشور ایران را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد و عموم مردم نیز از آن استفاده می کنند. این کابل ها در جهت انتقال داده ها و یا اطلاعات بین دستگاه ها مانند رئتر، هاب، پچ پنل ، سوئیچ شبکه و یا ایجاد کردن شبکه هایی با سیم مورد استفاده قرار می گیرند. در حقیقت هر کابل شبکه لگراند معمولا دارای مشخصاتی می باشد که از جمله آن ها پارت نامبر ، مشخصه شرکت لگراند، دارای آرم می باشد که با رنگ بندی خاص کابل های لگراند توزیع می شوند. اساسا کابل های لگراند CAT5 و CAT5E با رنگ آبی یا طوسی تولیدو طراحی و به بازار عرضه می شود. و یا کابل های شبکه CAT6 و CAT6A با رنگ آبی تولید و به بازار عرضه میشود. در رابطه با کابل های UTP لگراند باید بگوییم که بدون شیلد و بدون فویلد می باشد که اغلب در محیط هایی از این کابل ها استفاده می شود که بدون فویل می باشند.
کابل cat6
در رابطه با کابل شبکه cat6 باید بگوییم که یک جفت کابل پیچیده استاندارد برای اترنت و دیگر لایه های فیزیکی شبکه می باشد. این کابل نسل ششم از زوج کابل های اترنت بهم تابیده می باشد و بیشتر در شبکه های اداری و خانگی استفاده می شود. باید اشاره کنیم که نوع روکش به کار رفته در این نوع کابل SFTP می باشد . کابل های SFTP کابلی است که شیلد و فویل بهره می برد و قادر است که به خوبی پارازیت های محیطی را دفع نماید. این نوع کابل ها در برابر جریانات الکترومغناطیس نیز بسیار مقاوم می باشند.
در اصل کابل Cat6 اغلب در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و ۱۰ G Ethernet استفاده میشوند و در فاصله ۵۵ متری، تا سرعت ۱۰ Gbps را پشتیبانی میکنند. استفاده در فواصل صد متری سرعت ۱ Gbps را خواهند داشت. حداکثر پهنای باند در کابل Cat6 برابر با ۲۵۰ مگاهرتز می باشد.
باید بگوییم که این کابلها به صورت شیلد دار و بدون شیلد نیز تولید و عرضه شده اند که می توان از هرکدام از آن ها، بسته به نیاز، مورد استفاده قرار داد.
کابل cat7
این کابل مانند کابل cat6 در شبکه های کامپیوتری اترنت و یا محلی مورد استفاده قرار می گیرد. کابل های cat7 با سایر کابل سازگاری خوبی را از خود نشان می دهد. این نوع کابل در رنگ هایی همچون نارنجی-سفید نارنجی، آبی-سفید آبی، سبز- سفید سبز، قهوه ای-سفید قهوه ای دیده می شود. در این کابل ها دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات را دارد و دو رشته سیم دیگر وظیفه دریافت اطلاعات را برعهده دارد و در نهایت چهار رشته سیم دیگر وظیفه نویز گیری دارند. این کابل ها یکی از جدید ترین و پیشرفته ترین کابل ها به شمار می رود. و در نهایت باید اشاره نماییم که این کابل شبکه از نظر نوع شیلد در دسته S/FTP قرار میگیرد.
در کابل های S/FTP به دور مجموع زوج های تابیده شده یک لایه شیلد بافته شده قرار دارد، همچنین به دور تک تک زوج های تابیده شده یک لایه فویل پیچیده شده است.
این شیلد ها باعث میشود تا کابل از تأثیر نویز و تداخل الکترومغناطیسی در امان باشد و به خوبی در محیط های پر نویز عمل کند.
از جنس مس خالص است که برتری های زیادی نسبت به کابل های شبکه آلومینیومی دارد.
کابل شبکه ۲۰ متری
همان گونه که از نام این کابل پیداست یک کابل شبکه می باشد که از طول ۲۰ متر برخوردار است. اما باید بدانید که کاربرد نوع کابل ۲۰ متری با کابل ۱ متری تفاوتی ندارد فقط تفاوت آن ها در اندازه شان می باشد. اگر بخواهید که بین یک دوربین مدار بسته و یا یک مودم ADSL و یا کارت شبکه کامپیوتر ارتباط بر قرار کنید و زمانی به این کابل ۲۰ متری احتیاج خواهیم داشت که نیاز است در ۲۰ متر آنسوتر از خروجی ADSL مودم خود به یک دستگاه کنسول بازی همچون پلی استیشن ۴ یا رسیور ماهواه یا سایر موارد اینترنت برسانیم.
این نوع کابل می تواند که داده های اینترنتی را به سرعت بالا به سایر دستگاه ها با هزینه بسیار کم انتقال دهد. گاهی اوقات ممکن است که اینترنت داده ها به وسیله کارت شبکه بین دو کامپیوتر اشتراک گذاری شود. شاید در یک اداره و یا یک شرکت فاصله دو دستگاه به اندازه ۲۰ متر باشد در این صورت از کابل ۲۰ متری استفاده خواهیم کرد.
در حقیقت از این محصول در در متراژ های متفاوت استفاده می شود اما در فاصله های کوتاه تر می توان از کابل های کوتاه تر استفاده کرد. اساسا در مکان هایی همچون محیط های داخلی ادارات و ساختمان ها از کابل های بدون شیلد استفاده می نمایند اما در محیط های خارجی زمانی که سیم برق در کنار این کابل ها باشد می توان نوع شیلد دار را به کار برد اغلب کابل های ۲۰ متری شبکه دارای شیلد می باشند و از قابلیت نویز گیری بهره می برند. هدف از طراحی این کابل های ۲۰ متری مخصوص شبکه استفاده در شبکه های اترنت گیگا بیت می باشد. شما می توانید که کابل های CAT6, CAT5 را در این متراژ مشاهده نمایید.
کاب شبکه 10 متری
در حالت کلی از این کابل در جهت انتقال دادهها بین شبکههای کامپیوتری استفاده میشود که کاربرد این محصول بسیار گسترده شده است. زمانی که شما نیاز شود که دیتای اینترنتی به تلویزیون، گیرندههای دیجیتال، رسیو کردن ماهواره، کنسول بازی و… که به اینترنت احتیاج داشته باشند، ارسال شود این کابلها را مورد استفاده خود قرار خواهید داد. معمولا کابلهای مخصوص شبکه دادهها را در بیشترین فاصله و بالاترین سرعت در برابر اتصال وای فای منتقل مینمایند. اما گاهی اوقات در شبکههای بیسیم اختلاتی به وجود میآید که موجب میشویم به سراغ کابلهای ۱۰ متری مخصوص شبکه برویم. با استفاده از این کابلها میتوانیم که به راحتی انتقال دادهها را با کمترین هزینه به نسبت بیسیمهای وای فای انجام دهیم.
به وسیله این محصول میتوان بین انواع رایانهها ارتباط برقرار کرد. فرض کنید که در یک شرکت یا اداره و یا منزل دو کامپیوتر یا لپ تاپ در فاصله ۱۰ متری نسبت به هم قرار دارند به راحتی با این کابل شبکه و اجرای تنظیمات شبکه رایانهای میتوانید که بین آنها ارتباط بر قرار نمایید و انواع دادهها را بین دو دستگاه انتقال دهید و حتی بازیهای رایانهای را انجام دهید. البته لازم است بدانید که نمیتوان کارایی این کابل ۱۰ متری را محدود به موارد خاص نمود چرا که میتوانید آن را در زمینههای متفاوت مورد استفاده خود قرار دهید. این کابلها را میتوانید با بهترین عملکرد و سرعت بسیار بالا به صورت اینترنتی خریداری نمایید.
کابل نگزنس
در حقیقت این کابلها یکی از بهترین برندها در زمینه تجهیزات شبکه میباشد. که دارای تنوع بسیار زیادی میباشد که دارای استانداردهایی مانند Cat5، Cat6 و Cat7 و در انواع UTP، FTP، SFTP و … طراحی و تولید میشوند. این کابلها دارای کیفیتی بسیار عالی به بازار عرضه میشوند. لازم به ذکر است که بگوییم نگزنس در ساخت کابلهای خود از روکشهای با کیفیت و مقاومی استفاده کرده است به همین دلیل دارای کمترین اثر در مقابل جذب نویز و اختلالات الکترومغناطیسی میباشند. در حقیقت استفاده از کابل شبکه نگزنس اصلی و با کیفیت سبب افزایش کارایی و بهبود عملکرد شبکه میشود.
در رابطه با کابلها نگزنس اصلی و تشخیص آنها از کابلهای فیک باید بگوییم که کابلهای اصلی و تقلبی نگزنس در ظاهر با یکدیگر تفاوت چندانی نداشته باشند، در صورتی که عملکرد و کارایی هر یک با یکدیگر متفاوت میباشد. باید اشاره کنیم که این کابل دارای دو نوع روکش میباشند. روکش LSZH و PVC دو روکش مورد استفاده در کابلهای شبکه اند. که در رابطه با روکشهای LSZH باید بگوییم که در ساختار آن از هیچگونه هالوژنی استفاده نشده و در هنگام آتش سوزی از خود دود سمی تولید نمیکند. که از جمله مزیتهای این نوع روکش میباشد. و اما روکشهای PVC دارای انعطافپذیری مناسبی میباشند و نسبت به کابل با روکش LSZH دارای قیمت پایینتری میباشد.
کابل sftp
این نوع کابل شبکه یکی از کابلهایی میباشد که در شبکههای اترنت مورد استفاده قرار داده میشود. این کابل از یک روکش فلزی اضافه برای کاهش اثر نویزها بر روی دادهها و اطلاعات بهره میبرد. باید اشاره کنیم که داخل این کابل ۸ رشته سیم وجود دارد. هدف کابل SFTP کاهش نویزهای محیطی مثل نویز ناشی از عبور از نزدیکی برق سه فاز استفاده میشود. این مکانیزم از طریق اتصال اصولی شیلد فلزی یا همان روکش و توری فلزی داخل کابل به چاه ارت میسر میشود.
باید بدانید که اگر اتصال صحیحی بر طبق روشهای استاندارد برای اتصال کابل به چاه ارت نداشته باشید این کابل هیچ گونه اثری در کاهش نویز نخواهد داشت. در حقیقت کابل SFTP دارای چندین لایه بیشتر از کابلهای معمولی UTP هستند. بخاطر همین این کابلها چگالتر میباشند و لایهها به صورت بهم فشرده در کنار هم قرار گرفتهاند و ازین رو سوکت زنی آنها دشوارتر از سوکت زنی UTP میباشد.
کابل outdoor
به کابلهایی که برای محیطهای باز استفاده میشود کابل شبکه outdoor میگویند. این کابلها برای تحمل کردن شرایط فیزیکی و محیطی بیرون طراحی شده اند. این کابلها به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند که در در برابر اشعه UV نور خورشید، شرایط آب و هوایی برف و بارانی و… مقاومت کنند. باید بدانید که این کابلها ضد آب میباشند و در برابر بالا و پایین رفتن دما، عملکرد بسیار بهتری را نسبت کابلهای داخلی ارائه میدهند. توجه داشته باشید که مقاومت این کابلها در برابر تغییرات دمایی بستگی به جنس روکش آنها نیز دارد.
در نهایت باید بگوییم که مشخصات ظاهری این نوع کابلها تفاوت چندانی با کابلهایی که در محیط داخلی استفاده میشود ندارد فقط این نوع کابلها کمی ضخیمتر میباشند. مادامی که میگوییم ضخیمتر به معنای سنگینتر بودن این کابلها نمیباشد چرا که از نظر جنس روکش، کابلهایی کهاز روکش PE استفاده میکنند ۱۰ درصد از کابلهایی با روکش PVC سبکتر میباشند.
کابل utp
یکی از ارزانترین و سادهترین کابلهای شبکه، utp میباشد. باید بدانید که اغلب هیچ گونه لایه محافظی بر روی زوج سیمها وجود ندارد و به این علت است که در این نوع کابلها نویزهای زیادی وجود دارد. زمانی از این نوع کابلها استفاده میشود که دادهها و یا اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار نباشند. اگر که میخواهید کابل شبکه ارزان قیمتی را خریداری نمایید میتوانید که از این نوع کابلها استفاده کنید.
در ادامه باید اشاره کنیم که در اترنتهای دفتری از این کابل استفاده میکنند. گفتنی است که کابلهای UTP بصورت چهار زوج ۱۰۰ اهمی میباشد که هر دو زوج بهم تابیده شده اند. در حقیقت کابلهای UTP دارای استانداردهای متعددی بوده که در گروههای Categoriesمتفاوت Cat ۵، Cat ۵e، Cat ۶، Cat7 تقسیم شده اند. در نهایت باید اشاره کنیم که کانکتور استاندارد برای کابلهای UTP، از نوع RJ-45 میباشد. کانکتور فوق شباهت زیادی به کانکتورهای تلفن دارد.
💯 فروشگاه کابل کاشان عرضه کننده انواع سیم و کابل از برترین برندهای بازار 💯
کابل زوج بهم تابیده
این نوع کابل از رایجترین کابلهای مورد استفاده در شبکه میباشند.
کاربرد این کابلها در دفاتر و مغازهها و فروشگاهها و شبکههای محلی میباشد و در بسیاری از شبکههای انترنت نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
کابلهای زوج بهم تابیده از چهار جفت سیم نازک تشکیل شده اند.
شناخت این کابلها از مهمترین نکاتی است که برای راه اندازی شبکه باید درباره آن بدانیم.
در این قسمت انواع کابل زوج به هم تابیده را مفصل شرح میدهیم.
کابل STP: گفتنی است که زوج به هم تابیده شیلد داری میباشند و در شبکههای توکن رینگ و Gigabit Ethernet کاربرد دارد. بیشتر در محیطهایی که دارای نویز میباشند از این کابلها استفاده میشود. برای مثال در کابل کشی فواصل طولانی و یا وقتی کابل شبکه قرار است نزدیک میدانهای مغناطیسی مثل کابل برق قرار گیرد.
کابل UTP: گفتنی است که کابلهای زوج بهم تابیده بدون شیلد میباشند. و در Fast Enternet و اترنت کاربرد دارند لازم به ذکر است که بگوییم نام این کابلها U/UTP میباشد. این کابل از بین تمام کابلها ارزانتر و دارای قیمت پایینی میباشند چرا که بدون شیلد و محافظی به دور سیمهایش وجود ندارد.
تفاوت انواع کابل شبکه
معمولا کابلهایی که در شبکههای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرند از انواع مختلفی برخوردار میباشند. با وجود این که در حال حاضر شبکههای بیسیم در حال توسعه میباشند اما بیس اصلی هر شبکه از طریق این کابلها متصل میشود. معمولا برای این کابلها از نام CAT استفاده میکنند که نشان دهند میزان سرعتی است که یک کابل میتواند داده را انتقال دهد. در ادامه انواع کابلهای شبکه را بیشتر بررسی میکنیم و تفاوت میان آنها را بیان خواهیم کرد. کابلهای CAT1 مورد استفاده برای سیمهای تلفن میباشند. کابلهای CAT2 قادرند که از سرعت ۴ مگابیت در ثانیه پشتیبانی کنند و به صورت مکرر برای شبکههای حلقه مورد استفاده قرار میگیرند.
کابلهای CAT4، CAT3 برای شبکههای TOKEN Ring استفاده میشوند و از سرعت بالاتری هم برخوردار میباشند. اما کابلهای CAT5 یم استاندارد رایج اترنت میباشد که در حال حاضر قدیمی شده و در حال حاضر این کابلها دیده نمیشوند و کابلهای CAT5e جایگزین مناسبی برای آنها میباشند. میتوان گفت که از پر کاربردترین مشخصات کابل کشی شبکهای در جهان میباشد. در حقیقت سازمانهایی که از این کابلها استفاده میکنند برای اطمینان از رعایت استانداردها در هنگام نصب باید از تجزیه و تحلیل یک متخصص کابل برای درخواست گزارش آزمایش کامل استفاده نمایند. در نهایت کابلهای CAT7 یک نمونه کابل مسی جدید میباشد که میتواند از سرعت ۱۰گیگا بیت بر ثانیه تا طول ۱۰۰ متر را پشتیبانی نماید.
رنگ بندی
باید اشاره کنیم که کابلهای یو تی پی متشکل شده از چهارجفت سیم میباشد که باید بدانید این سیمها رنگهای متفاوتی دارند سبز و قهوهای و آبی، نارنجی میباشد.
در شبکههای گیگابیت اترنت از هر چهار جفت سیم استفاده میشود اما در شبکههای معمولی با سرعت ۱۰ و ۱۰۰ مگابیت در ثانیه، فقط جفت ۲ و ۳ استفاده میشود.
این سیمها برای انتقال دیتا یعنی ارسال و دریافت دیتا بین دو دستگاه استفاده میشوند.
هر جفت سیم شامل دو سیم است یکی رنگی و یکی راه راه سفید است مثلا آبی و آبی راه راه در جفت یک، نارنجی و نارنجی راه راه در جفت دو دیده میشود.
این جفت رنگهای مشابه به هم تابیده شدهاند و برای اینکه اترنت خود را قابل اطمینان نگه دارید نباید این پیچشها را باز کنید.
تستر کابل شبکه
از این تسترها در جهت عملکرد صحیح کابلها در شبکه استفاده میشود. گاهی اوقات قبل از سوکت زنی در جهت اطمینان از کار خود میتوانید از این وسیله استفاده نمایید.
به عبارتی میگفت که تسترها در واقع دو دستگاه داخل یک دستگاه میباشند و از هم جدا میشوند و این امکان را به شما میدهد که با قرار دادن دو سر کابل در دو سر دستگاه میتوانید که از سالم بودن اتصال سوکتها و درست بودن لینک به کابل اطمینان کامل حاصل نمایید. در رابطه با اجزاع تسترهای کابل باید بگوییم که متشکل شده از دو قسمت گیرنده و فرستنده قابل جدا شدن میباشد که به صورت ریموت تشکیل شده اند.
تسترها در دو نوع معمولی و دیجیتالی مشاهده میشوند. که نوع معمولی آنها در جهت برقراری ارتباط بین مدیرهای ارتباطی به کار برده میشود. و اما تستر دیجیتالی نتایج حاصل از تست و برسی انجام شده را روی LCD نمایش میدهد. از جمله کاربردهای این تسترها عبارتند از: قابلیت پخش آلارم، تست کابلها، اندازه گیری طول کابل، نقشه سیم و جهت، تشخیص وجود نویز، تشخیص جفت خرد شده و… میباشند.
سوکت
اساسا برای اتصال چندین کامپیوتر به هم از کابل و سوکت شبکه استفاده میشود.
اتصال کانکتور RJ45 و یا سوکت زدن به کابلهای شبکه از مهمترین کارهای سخت افزاری شبکه میباشد.
سوکت زنی در هنگام نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری انجام میشود سوکتها دارای ۸ عدد تیغ یا پین میباشد که میتواند ۸ عدد سیم کابل را در زیر تیغهها نگهدارد.
قیمت و خرید کابل شبکه
زمانی که میخواهید کابل شبکه را خریداری نمایید حتما باید اطلاعات کافی و جامعی نسبت به انواع کابلها داشته باشید. اما در هنگام خرید این کابلها حتما توجه داشته باشید که فاصله مورد نیاز بین اجزاء شبکه چقدر است. باید از کابلی استفاده کنید که بتواند آن فاصله را پشتیبانی نماید.
حتما پهنای باند قابل دستیابی برای شبکه و مسیر عبور کابل را فراموش نکنید. در محیطهای داخلی کابلهای بدون شیلد را خریداری کنید و برای محیطهای خارجی کابلهای شیلد دار را خریداری نمایید.