کابل آنتن

کابل آنتن که اغلب آن را با نام کابل کواکسیال می‌شناسند، نوعی پرکاربرد از کابل در سیم کشی وسایل الکتریکی است. این کابل چند رشته‌ای اغلب از جنس مس تولید می‌شود و یک لایه نازک آلومینیوم بر روی آن قرار می‌گیرد. کابل‌های آنتن در تامین کابل مورد نیاز برای مودم، تلویزیون، روتر و … به کار می‌رود. لازم است بدانید که طول این کابل‌ها نباید بیشتر از ۱۵ متر باشد، زیرا کیفیت آن کاهش پیدا می‌کند. به‌همین منظور باید در متراژهای بالا این کابل‌ها را تقویت نمود. هرچه متراژ کابل‌ها کمتر باشد، افت سیگنال در آن‌ها نیز پایین‌تر بوده و می‌تواند امواج را بدون نویز و با کیفیت بالایی انتقال دهد.

کابل‌های آنتن به دو صورت کار می‌کنند. یکی این که امواج الکترومغناطیسی را تبدیل به ولتاژ مورد نیاز برای یک مدار می‌کنند و دیگری این که ولتاژ و جریان را تبدیل به امواج مغناطیسی کرده و به اطراف پراکنده می‌نمایند؛ بنابراین کابل‌های کواکسیال باید به صورت استاندارد طراحی و تولید شوند تا کارایی آن افزایش یافته و بتوان از آن در تمامی صنایع استفاده کرد. شکل آنتن بر اساس نوع میدان شناسایی شده توسط آنتن تعیین می‌گردد.

به عنوان مثال در یک ایستگاه رادیویی هنگامی که گوینده در حال صحبت است، موج مکانیکی منتقل شده به میکروفون را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرده و مدار موجود در آن سیگنال‌های الکتریکی را با صرف انرژی به آنتن که یک ساختار فلزی خاص است، منتقل می‌کند. این سیگنال‌ها با ورود به کابل آنتن تبدیل به اصواتی می‌شود که ما می‌توانید از آن بهره ببریم.

کابل کواکسیال

انواع کابل آنتن

به طور کلی کابل کواکسیال یا کابل آنتن در دو نوع Thin net و Thick net تولید و به بازار عرضه می‌گردد. در زیر این دو کابل را به شما توضیح می‌دهیم:

💠 کابل Thin net

کابل‌های Thin net از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و می‌توان به راحتی از آن استفاده کرد. به صورت تقریبی قطر این کابل‌ها ۰/۲۵ اینچ است؛ به همین دلیل این کابل‌ها اغلب در شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کابل آنتن نازک توانایی ارسال سیگنال‌ها تا تقریبا مسافت ۱۸۵ متری را دارند و در طول مسیر ضعیف نمی‌شوند. در مرکز این کابل‌ها هسته‌های مسی وجود دارد که باعث افزایش کاربرد این کابل‌ها در سیستم‌های رادیویی شده است. لازم به ذکر است که نمی‌توان از کابل Thin net در سیستم‌های کنترل از راه دور و دوربین مدار بسته استفاده کرد.

💠 کابل Thick net

کابل کواکسیال Thick net از انعطاف پذیری مطلوبی برخوردار است و به صورت تقریبی قطر آن ۰/۵ اینچ می‌باشد. بسیاری از افراد این کابل‌ها را با نام اترنت استاندارد نیز می‌شناسند؛ زیرا این کابل‌ها اولین نوع کابل‌های کواکسیال هستند که در معماری شبکه اترنت به کار رفته‌اند. هسته مسی این نوع کابل‌ها ضخیم‌تر از مدل قبلی است و از این رو به این کابل‌ها کابل آنتن ضخیم می‌گویند. هر چه ضخامت کابل‌ها بالاتر باشد، سیگنال‌ها می‌توانند مسافت طولانی‌تری را طی کنند؛ به همین دلیل کابل‌های Thick net اغلب برای مسافت‌های طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کابل کواکسیال روکش دار

کاربرد کابل آنتن

از کابل‌های کواکسیال یا همان کابل آنتن جهت برقراری ارتباط بین شبکه‌های رادیویی، شبکه‌های تلفنی و شبکه‌های تلویزیونی در مسافت‌های طولانی استفاده می‌کنند؛ همچنین نوع کوتاه آن نیز برای برقراری ارتباط بین وسایل تصویری خانگی به کار می‌رود. به‌طور کلی می‌توان گفت که کابل‌های آنتن اطلاعات را از یک نقطه به نقطه دیگر جابجا می‌کنند؛ البته این کابل‌ها همان طور که از نامشان مشخص است، بیشترین کاربرد را در تلویزیون دارد و با اتصال تلویزیون به ماهواره باعث پدیدار شدن امواج تصویری می‌شود؛ همچنین می‌توان از این کابل‌ها در وسایل اسکن مافوق و تجهیزات نظامی نیز استفاده کرد. به همین دلیل کابل‌های کواکسیال مانند کابل زوجی و کابل افشان یکی از پرکاربردترین کابل‌های موجود در بازار به شمار می‌روند.

کابل آنتن شیلد دار

تست کابل آنتن

باتوجه به بالا بودن ارتفاع و ابعاد کابل آنتن، در برخی موارد عیب‌یابی آن دشوار است و زمان زیادی می‌برد؛ به همین دلیل دو روش بسیار کاربردی وجود دارد که شما می‌توانید به واسطه آن کابل آنتن را تست کنید. یکی از روش‌های تست کابل آنتن استفاده از اهم متر است. اهم مترها دستگاه‌هایی پیشرفته هستند و در صورت وجود اختلال و مشکل در کابل‌ها می‌توان به راحتی آن را تشخیص داد. شما می‌توانید کابل ارت را نیز با این روش تست کنید.

از دیگر روش‌های تست سلامت کابل آنتن استفاده از فازمتر است. بدین صورت که شما یک سر آنتن را به برق وصل کرده تا جریان برق در آن وجود داشته باشد؛ سپس فازمتر را در طرف دیگر کابل قرار می‌دهید، در صورتی که برق در این کابل‌ها جریان داشت، به معنای سلامت کابل‌ها است. تشخیص سلامت سیم ارت با این روش نیز امکان‌پذیر است.

باتوجه به این که کابل آنتن از استاندارد خاصی پیروی می‌کند، در هنگام خرید این محصول باید به نشان استاندارد موجود بر روی کابل‌ها توجه کنید. برای این که از سلامت و کیفیت کابل زوجی و کابل آنتن مطمئن شوید، باید این کابل‌ها را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید. جهت سفارش بهترین و استانداردترین کابل آنتن به همراه گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی کالا از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت کابل کاشان تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.

سخن نهایی

کابل آنتن یا کابل کواکسیال از جمله کابل‌هایی است که می‌تواند با قدرت بالایی اطلاعات صوتی و تصویری را منتقل کند. این کابل‌ها هادی رسانا دارد و عایق انعطاف پذیری روی این کابل‌ها را پوشانده است؛ به همین دلیل می‌توان کابل‌های آنتن را در تمامی مکان‌ها استفاده کرد. کابل کواکسیال در دو نوع ضخیم و نازک موجود هستند که هر یک از این کابل‌ها کارایی خاص خود را دارند. از جمله مهم‌ترین مزایای کابل آنتن می‌توان به سیم کشی ارزان قیمت، نصب آسان، مقاومت در برابر انواع شرایط جوی، قدرت انتقال اطلاعات بالا در مسافت‌های طولانی و… اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع کابل آنتن و سفارش بهترین کابل با شماره‌های درج شده در سایت  کابل کاشان تماس حاصل نمایید. ممنون از اینه ما را تا پایان این مقاله  همراهی نمودید؛ نظرات و سؤالات خود را برای ما کامنت بگذارید.

نوشته شده در تاریخ ۰۷ فروردین ۱۴۰۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابل آنتن
فهرست مطالب